„Кризата на представителната демокрация е факт в България. И в

...
„Кризата на представителната демокрация е факт в България. И в
Коментари Харесай

Крайно време е да отворим чувалите с бюлетини, призоваха от Прозрачност без граници

„ Кризата на представителната народна власт е реалност в България. И в Европа има сходна наклонност. Ние би трябвало да си даваме ясна сметка за това какъв е цялостният набор от аргументи “. Това съобщи пред БНР Ваня Нушева от „ Прозрачност без граници “.

По думите й директно след избори политиците си дават сметка за това какви са дефицитите в изборния развой. "Като цяло показват воля за коригиране на най-ярко откроилите се проблеми в изборното законодателство. Но това, което виждаме като краен резултат, са едни прибързани старания за промени в Изборния кодекс, осъществявани директно преди изборите. Има разминаване “, разяснява тя. Нушева счита, че би трябвало да има сдържан, уравновесен и разумен взор към протичащото се в изборния развой.

„ Този неутрален взор би трябвало да държи сметка за това, че имаме основни проблеми, само че и не би трябвало да считаме, че всичко е корумпирано, че като цяло изборният развой е непочтен. Имаме основни проблеми в изборите и в случай че желаеме тези проблеми да бъдат преодолявани, са нужни напъните на всички. Необходим е един рационален, спокоен, неутрален взор към дефицитите в изборния развой. Обратното не води до положителни резултати за всички участници “, уточни тя.

Според нея е извънредно време да отворим чувалите с бюлетини от предишни избори, а и от сегашните, с цел да можем да си съставим една цялостна картина за аргументите, заради които имаме доста висок дял на недействителни бюлетини. Нушева счита, че една от аргументите е оттегляне на доверието на гласоподавателите от политическите партии. "Други аргументи са грешките при гласоподаване, протестният избор и редица други ", добави тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР