Кризата на Националната здравна служба на Обединеното кралство показва поредица

...
Кризата на Националната здравна служба на Обединеното кралство показва поредица
Коментари Харесай

Момиче чака близо 3 дни за прием в спешно отделение в Англия

Кризата на Националната здравна работа на Обединеното кралство демонстрира поредност от случаи на заболели деца, които са принудени да чакат с часове в лечебни заведения, с цел да бъдат настанени, написа вестник The Independent.
Момиче на 12 години със специфични просветителни потребности и проблеми с психологичното здраве трябваше да чака 57 часа в болница в Есекс, с цел да бъде настанено на профилирано легло, демонстрира изминал имейл от Националната здравна работа. Тя е едно от четирите деца, оставени на средата на незабавното поделение поради дефицит на легло. В последна сметка тя е трансферирана на легло в Лондон. Друго дете трябваше да чака 17 часа с цел да бъде признато в детската болница в Бирмингам, оповестява "Фокус ".
Снимка демонстрира по какъв начин четиригодишният Джак Уилимент-Бар спи на пода в болничното заведение в Лийдс, с кислородна маска на лицето си, със подозрения за пневмония. Борис Джонсън, министър председателят на Обединеното кралство, отхвърля даже да огледа фотографията, когато тя е показана от ефирен кореспондент.
Министърът на опазването на здравето в сянка Джонатан Ашърт сподели, че министър-председателят е „ срам “, до момента в който Джереми Корбин, водачът на главната опозиционна Лейбъристка партия, споделя, че клипът демонстрира, че Джонсън "просто не се интересува " от тежкото положение на детето. По-късно Джонсън на два пъти избягваше да отговори на въпроса дали случаят демонстрира, че той е апатичен, като вместо това той отговори с заричане да вложи повече средства в болничното заведение в Лийдс.
И лейбъристите, и консерваторите дадоха обещание нарастване на финансирането за Националната здравна работа. Торите оферират спомагателни 34 милиарда английски лири до 2023-2024 година спрямо 2018-2019 година Лейбъристката партия съобщи, че ще усили разноските за опазване на здравето с 4,3 % годишно като част от "спасителния пакет " от 26 милиарда английски лири.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР