Кризата между Рим и Париж, най-тежката от обявяването на война

...
Кризата между Рим и Париж, най-тежката от обявяването на война
Коментари Харесай

Италиански вестници: Френско-италианската криза е безпрецедентна

Кризата сред Рим и Париж, " най-тежката от оповестяването на война през 1940 година ", е " невиждана " в миналия от този момент интервал, разяснява през днешния ден италианската преса, ден след отзоваването на посланика на Франция в Рим, съобщи Франс прес.

" От през днешния ден Алпите са по-високи. Отзоваването за съвещания на посланика на Франция в Рим Кристиан Масе е знак за невиждана рецесия в италианско-френските връзки ", написа през днешния ден във всекидневника " Република " Лучио Карачоло, шеф на списанието за геополитика " Лимес ", предава Българска телеграфна агенция.

Срещата във вторник във Франция на италианския вицепремиер Луиджи ди Майо, началник на антисистемното Движение " Пет звезди ", с " жълтите жилетки " преля чашата, тъй като беше възприета от Париж като " спомагателна и неприемлива провокация ".

" Галското възмездие, сервирано като ядене, което се употребява студено, не ни дава огромна опция да се противопоставим, защото сме, апропо, по-изолирани от всеки път в евроатлантическата зона ", счита Карачоло.

" Може да се каже, че ескалацията, довела през вчерашния ден до отзоваването на френския дипломат в Рим Кристиан Масе, е началото на най-тежката дипломатическа рецесия сред Франция и Италия от оповестяването на война през 1940 година насам, беше ненапълно предстояща, като се има поради настоятелният метод на Д5З към " жълтите жилетки " ", написа в публицистичната публикация на всекидневника " Стампа ".

" Само за една седмица започнахме дипломатическа рецесия с Франция и унищожихме атлантическата взаимност към Венецуела. Какво става? Накъде върви Италия? Истината е, че не знаем. Всичко се случва на практика инцидентно, без да е допустимо в ставащото да се види тактика ", показва публицистичната публикация на " Кориере каузи сера ".

" Икономиката е зле, към този момент не се раждат деца, спорим със съседите, а политиката се носи по течението ", продължава вестникът.

" Категорично правилно е, че Италия има доста повече за губене в тази борба, поставяйки се в състояние на горделива изолираност в миг, когато връзките сред Париж и Берлин стават все по-близки ", прибавя различен публицист на страниците на " Кориере каузи сера ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР