Кризата между Националната баскетболна асоциация и Китай продължи да се

...
Кризата между Националната баскетболна асоциация и Китай продължи да се
Коментари Харесай

Кризата между НБА и Китай се задълбочава

Кризата сред Националната баскетболна асоциация и Китай продължи да се задълбочава, откакто Националната телевизия на азиатската страна разгласи, че ще спре излъчването на демонстративните мачове с присъединяване на отбори от НБА, които се организират в Китай.

До решението на малкия екран се стигна, откакто преди няколко дни Дарил Мори - генералният управител на най-обичания в Китай тим Хюстън Рокетс, пусна известие в Туитър, в което поддържа митингите в Хонконг. Собственикът на Ракетите Тилман Фертита се разграничи от думите на своя чиновник, а звездата на Рокетс Джеймс Хардън се извини на китайските почитатели, само че казусът не утихна.

От Китай са гневни от изявлението на Мори и употребяват позицията си на един от най-големите пазари за НБА, с цел да получат опрощение.

"Вярвам, че всевъзможни мнения, които слагат в риск националния суверенитет и обществената непоклатимост не попадат в рамките на свободата на словото. Поради това, спортният канал на Китайската централна телевизия стопира да излъчва предсезонните мачове на тимовете от НБА с мигновен резултат ", се споделя в изказване на малкия екран.

Китайският интернет колос Тенсент, който стриймва мачовете от НБА за стотици милиони почитатели, бързо последва дейностите на Китайската централна телевизия и разгласи, че стопира излъчването. В Туитър набра известност хаштага "Няколко звезди бойкотират НБА ", откакто известни китайски артисти и артисти оповестиха, че се отхвърлят от желанието си да гледат онлайн мача сред Ел Ей Лейкърс и Бруклин Нетс в страната.

Думите на Мори бяха наказани и от държавното управление на Китай. "Как може да искаш да си сътрудничиш и работиш с Китай, без да разбираш мисленето на китайския народ ", съобщи представителят на външния министър.

В същото време НБА попадна и под домакински обстрел, откакто редица водещи политици разкритикуваха първичното мнение на организацията, че е тъпо, че думите на Мори са "обидили толкоз доста от нашите другари в Китай ".

Китайската версия на изказването даже съобщи, че "организацията е доста разочарована от неуместното изказване на Мори ". Кандидатът за президент от Демократичната партия Бето О'Рурк съобщи, че това изказване на НБА е "срамно ". Губернаторът на Флорида Марко Рубио от Републиканците разкритикува НБА, че е "жертвало Мори, с цел да резервира пазарните си активи в Китай ". "Това е по-важно от НБА, става въпрос за засилващата се дарба на Китай да лимитира свободата на словото тук в Съединени американски щати ", добави Рубио.

От НБА реагираха бързо и босът на организацията Адам Силвър сподели през днешния ден в изказване, че управлението на организацията няма да постанова цензура на треньорите, ръководителите и играчите от Лигата, като по този метод индиректно поддържа изявлението на Мори. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР