Кризата е много пластова. Тя има измерения в вътрешноевропейски мащаб,

...
Кризата е много пластова. Тя има измерения в вътрешноевропейски мащаб,
Коментари Харесай

Илия Лазаров: След кризата, туристическите услуги трябва да се адаптират към икономическата среда

„ Кризата е доста пластова. Тя има измерения в вътрешноевропейски мащаб, измерение в балкански мащаб и в международен мащаб. Има и политически мащаб и измерение.
Но, държавното управление взе доста съответни ограничения.

Казвам държавното управление, тъй като НОЩ е функционалност на държавното управление. Той има оперативни задания, които извършва. Но, политическата воля за изключителното състояние и да не се следват съвременни трендове, както в някои страни, както и отговорността, която носи със себе си, е на държавното управление.
Видяхме всички какво се случи във Англия и по какъв начин Борис Джонсън внезапно смени визията си за справяне с рецесията с ковид. “, съобщи на уебинар на Младежи Съюз на демократичните сили Илия Лазаров.

По думите му, сега България се оправя доста добре с менажирането на рецесията с вируса.

„ В международен мащаб, мога да кажа, че станахме очевидци на това, че светът е доста подвластен от наличието на Китай. Много елементарно беше да се експлоатира евтиния труд на китайците и светът се оказа подвластен за обикновени неща. Това би трябвало да се промени. Не постоянно нормата на облага е най значима. Европа би трябвало да откри метод да се оправя сама. Ще настъпи нов международен ред “, добави Лазаров.

Той съобщи още, че Китай за пръв път демонстрира, че имат терзания от тази антикитайски настроения. Според него в случай че затворят пазара за Китай, ще настъпи финансов колапс.

„ Те са доста подвластни от Европа и Америка.
Една от най- засегнатите сфери е туризма. Хората стопираха да пътуват. Дори и България. Много страни, като Италия, Испания, даже и България. Туризма има голямо обществено значение.
Той заема 50 % от заетостта в някои страни.
Низ от услуги е обвързван с туризма.
Кризата с ковид в международен проект е многопластова.
Някои страни от демократичната наклонност отидоха от извънредно демократични ограничения, към мощно рестриктивни. И противоположното “, разяснява още някогашният претендент за евродепутат от Съюз на демократичните сили.

По думите му най- значимият критерии за оценка на импакта на рецесията е броят на умрелите.
Съединени американски щати се оправят зле, само че големия брой умряли е в мегаполисите.
Тези, които генерират Брутният вътрешен продукт на щатите, няма такава рецесия с ковид. Както в Италия. Засегната е единствено Северна Италия. В Рим има доста малко инфектирани. Същевременно търпят ограниченията, които са идентични за всички.

Кризата не е свършила, тя се развива. Най- значимият аспект е да няма обществени земетресения.
За България това ще бъде избирателен интервал. Ние ще имаме вътрешни земетресения, а в Европа ще има огромни политически и интернационалните земетресения.

В момента никой няма проект, защото тя не е свършила. Икономическата рецесия в този момент стартира, само че би трябвало сериозен разбор след нея. Както и да се вземат ограничения за излизане, само че след разбора.
След всяка рецесия има почистване. Много нефелни структури ще изчезнат. Заяви Илия Лазаров.
Трябва да се приспособяват туристическите услуги към икономическата среда след рецесията, с цел да се овладее и туризма.
В момента Европейски Съюз има липса на качествени водачи и визионери за развиването на Европа.

Според Лазаров, светът и Европа ще се възстановят бързо от рецесията с съответни и бързи ограничения.

Какво още сподели Илия Лазаров, вижте във видеото:

Публикувахте от dnesplus.bg в Петък, 1 май 2020 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР