Криза удари и трафикантите, които прекарват мигранти през страната и

...
Криза удари и трафикантите, които прекарват мигранти през страната и
Коментари Харесай

Криза удари трафикантите на мигранти, има срив в цените

Криза удари и трафикантите, които прекарват мигранти през страната и това се отрази доста на цените. Над 10 пъти са паднали сумите, които заплащат бежанците на каналджиите, само че все пак те не се отхвърлят да ги возят.

Гранични служители на реда на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кап. Петко Войвода " потвърдиха импровизирано, че сумите, които заплащат мигрантите, са намалели фрапантно.

Всеки автомобил, влизащ у нас от южната ни съседка в съботния ден, биваше проверяван, като наложително се отваря багажника.

" Тъкмо съм скрил двама афганистанци. От всеки съм взел по 3000 евро ", пошегува пловдивчанин пред униформените и отвори капака. В багажника му имаше няколко чанти с покупки от гръцките вериги.

" Какви 3000 евро? За толкоз пари и ние ще ги возим. Отдавна цените паднаха ", отвърна със смях униформеният. По думите му таксата на човек към този момент е 200-300, най-много 500 евро. Няма към този момент кой да брои такива огромни суми ", отговори служителят.

Причината за фрапантния спад се дължала на няколко аргументи. Първо, мигрантите влизали елементарно в страната ни, защото не срещали кой знае какви трудности. Второ, сумата от 3-4 хиляди евро се вземала за целия трансфер от Турция до Западна Европа. А за превозване от точка до точка у нас парите били доста по-малко - 200 - 300 евро, написа " 24 часа ".

Само преди месец и половина от прокуратурата в Пловдив оповестиха, че хванати край с. Труд в кола за спешна помощ 23-ма мигранти платили на каналджиите по 5000 евро на човек.Такива суми към този момент са неуместни, безапелационни са униформени.  Но прибавиха, че въпреки и за по-малко пари, трафикантите не се отхвърлят. " Вълната продължава да е доста огромна, а и това са бързи пари. Но девалвацията е реалност и се дължи на огромната конкуренция ", обясниха служители на реда от Пловдив.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР