Криза на пазара на горивата предвиждат от Българската петролна и

...
Криза на пазара на горивата предвиждат от Българската петролна и
Коментари Харесай

Криза на пазара на горивата предвиждат от Българската петролна и газова асоциация

Криза на пазара на горивата плануват от Българската петролна и газова асоциация, в случай че от 1 април би трябвало да вкарат новите касови бележки по бензиностациите. Това съобщи Светослав Бенчев от асоциацията пред bTV. Според него има заплаха доста обекти да затворят.

" Голяма част от бензиностанциите ни ще затворят, тъй като няма да имаме опция да осъществим условията. Налагат се промени в софтуера. По-малките обекти би трябвало да си купят напълно ново фискално устройство ", разясни Бенчев.

Той помоли премиера Бойко Борисов за среща и да бъдат чути причините им, с цел да може срокът да бъде продължен с 2-3 месеца. Експертът сподели няколко писма, които са изпратени до финансовия министър Владислав Горанов и до премиера Борисов, които не са получили отговор.

По тематиката разяснява и ръководителят на БСК Радосвет Радев. Той напомни срещата сред представители на Българската стопанска камара (БСК) при премиера Бойко Борисов с искане за промени в Наредбата за касовите апарати. Целта на срещата бе отчитане на оборотите в действително време.

Радев напомни мнението на финансовия министър Владислав Горанов, че в седемте месеца до влизането на наредбата в действие за огромните търговци " напрежението би трябвало да се реши ". Наредбата влиза в действие в края на юни за търговците, които не са регистрирани по Данък добавена стойност.

" Отсрочката е потребна освен като период, а и като смисъл. На процедура най-голямото криене на обороти е от заведенията за публично хранене. Оттук не би трябвало да се генерализира, че целият български бизнес работи в сивия бранш ", разяснява Радосвет Радев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР