Криза на лидерството е в основата на невъзможността на Лондон

...
Криза на лидерството е в основата на невъзможността на Лондон
Коментари Харесай

Соломон Паси: Ние нямаме интерес от това Северна Македония, Албания, Босна и Косово да вървят назад

Криза на водачеството е в основата на невъзможността на Лондон да контракти и одобри договорка за овакантяване на Европейския съюз досега. Това съобщи някогашният външен министър Соломон Паси в студиото на Българска национална телевизия.

Паси разяснява още, че България няма интерес от това да не бъдат стартирани договаряния за участие със Северна Македония и Албания. Той дефинира обстановката след офанзивата на Турция в Северна Сирия като сериозна.

"Нека ние да си оправим нашите, а другите - техните. Не може да се съпоставя, тъй като другите са неприятни и ние да толерираме неприятните у нас ", по този начин Паси разяснява расисткия скандал към мача България - Англия.

Бившият външен министър сподели, че започването на договарянията за участие на Северна Македония и Албания се отсрочва за трети път.

"Към кого тласкаме Северна Македония и Албания? Тласкаме ги в ръцете на Русия ли, на Турция ли, на Иран? ", попита той.

Паси добави, че се поставят съществени старания Сърбия да остане в орбитата на съветското въздействие.

"Ние нямаме интерес от това Северна Македония, Албания, Босна, Косово да вървят обратно ", сподели още той.

Паси предвижда, че един ден Албания и Северна Македония ще станат членове на Европейския съюз, само че въпросът е с каква скорост това ще случи.

"Механизмът на договарянията е механизъм да се въздейства върху една страна. Ние доста повече можем да влияем върху Северна Македония сега, в който стартират договарянията ", добави той.

Соломон Паси счита, че казусът с Брекзит и невъзможността досега да бъде уговорено излизането на Англия от Европейския съюз с неналичието на водачи:

"Великобритания в никакъв случай не е имала такова неявяване на водачи - както в консервативния, по този начин и в лейбърския лагер. "

По тематиката за Брекзит той сподели, че грамотните хора не са отишли да гласоподават и това разказа като "трагедията на демокрацията ". А съглашението за овакантяване той разяснява по този начин:

"В Англия се прави една втора граница. Граница сред острова на Англия и острова на Ирландия. Все едно да сложим една нова граница някъде към Пазарджик и там да се ревизират стоките, да се поставят нови правилници. Англия стартира да се разпокъсва и ние не знаем дали някой ден Шотландия няма да излезе, дали Англия няма да загуби Гибралтар. "

Положението с Турция Паси дефинира като "сериозно ".

"Когато Америка поема лидерската роля, споделят "ние не желаеме Америка да е международният служител на реда. Когато Америка се отдръпва от лидерската роля, международното публично мнение споделя "Къде е този служител на реда да пристигна да свърши работата? ". Споразумението сред вицепрезидента Пенс и Ердоган не е нищо особено, то е просто отсрочване на едни дейности, които по този начин или другояче турската страна ще предприеме. "

Паси предвижда, че в дълготраен проект Турция ще резервира контрола над североизточната част на Сирия, която ще съставлява буферна зона сред Турция и Сирия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР