Кривой рог, родният град на украинския президент Володимир Зеленски и

...
Кривой рог, родният град на украинския президент Володимир Зеленски и
Коментари Харесай

Русия удря Кривой рог и Одеса с ракети и дронове за втора поредна нощ

Кривой рог, родният град на украинския президент Володимир Зеленски и най-голямото украинско пристанище на Черно море, Одеса, за втора поредна нощ станаха цели на всекидневните  съветски ракетни офанзиви, оповестяват украинските медии тази заран.

Въздушна паника снощи е била оповестена в ред области на страната, съобщи новинарският уебсайт НВ.
 Карта на въздушните паники в Украйна в нощта на 14-15 юни 2023 година Снимка alerts.in.ua
Кметът на Кривой рог, Александър Вилкул сподели, че съветски ракети с въздушно базиране са поразили две промишлени предприятия, които не са с военно предопределение и че разрушенията в тях са обилни. Ранен е един служащ, само че животът му не е в заплаха.

Руски стратегически бомбардировачи Ту-95 са изстреляли нощес четири ракети Х-101/Х-555, една от които е била свалена от украинската противовъздушна защита, (ПВО), а три са попаднали в промишлената зона на Кривой рог. Украинската Противовъздушна отбрана е свалила всички 20 дрона-камикадзе иранско произвеждане " Шахед-136/131 ", 13 от които - над Одеса. Освен това е свален съветски оперативно-тактически безпилотен летателен уред, извършващ разузнаване над Източна Украйна. Съобщенията са на украинското военно командване във Facebook.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР