Критиците на Кремъл похвалиха смел ученик, събрал кураж да възрази

...
Критиците на Кремъл похвалиха смел ученик, събрал кураж да възрази
Коментари Харесай

Смел ученик поправи Владимир Путин, който сбърка исторически факти

Критиците на Кремъл похвалиха самоуверен възпитаник, събрал кураж да възрази на съветския президент Владимир Путин, откакто той сбъркал обстоятелства в диалог с деца по време на урок по история, съобщи ДПА, като се базира на медийни информации.

Момчето, очевидно обезпокоеното, споделило на Путин, че император Петър Велики (1672-1725 г.) не се е сражавал в Седемгодишната война (1756-1763 г.), а във Великата северна война, траяла 21 години (1700-1721 г.).

Президентът благодарил на момчето за поправката, само че директорката на учебното заведение порицала детето поради проявената " безочливост ".

Критични към Кремъл медии и опозиционни политици похвалиха ученика за неговата храброст . Според Кира Ярмиш, говорителка на намиращия се в пандиза опозиционер Алексей Навални, директорката очевидно счита, че в учебно заведение би трябвало да се учат не обстоятелства, а " смиреност и раболепство ".

Случката, станала в първия образователен ден в Русия през вчерашния ден, провокира неспокойствие в страната и накара представителя на Кремъл Дмитрий Песков да реагира.

" Това изобщо не е безочливост . Категорично не сме съгласни с директорката на учебното заведение ", сподели той и изрази вяра, че няма да има по-нататъшно наказване за ученика.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР