Критици поискаха хомеопатията вече да не се разглежда като официална

...
Критици поискаха хомеопатията вече да не се разглежда като официална
Коментари Харесай

В Германия искат хомеопатията да се извади от официалната практика

Критици желаеха хомеопатията към този момент да не се преглежда като публична здравна процедура в Германия . Те акцентират, че тя подкопава доверието на пациента и дава подправено усещане за научна целокупност , осведоми ДПА.

В момента квалифицирани лекари могат да предписват хомеопатични средства, защото се преглежда като спомагателна област на подготвеност.

Според критиците хомеопатията в действителност е " езотерична философия на лекуване ".

Те упорстват статутът й да бъде изменен на идното заседание на лекарите в Германия , тъй че хомеопатията да не е публична лекарска процедура. Конференцията ще се организира в немския град Ерфурт от 8 до 11 май.

Асоциация на лекарите хомеопати отхвърли настояването. От асоциацията оповестиха, че през последните 20 година осезаемо се е нараснало прибягването до хомеопатично лекуване.

Критиците са на мнение, че хомеопатичното лекуване няма резултат, до момента в който поддръжници на различното лекуване настояват, че пациентите непрекъснато оповестяват за усъвършенстване на здравето, което е причина за какво толкоз доста застрахователи покриват и хомеопатично лекуване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР