Kритици на лидера на БСП Корнелия Нинова ще учредят утре

...
Kритици на лидера на БСП Корнелия Нинова ще учредят утре
Коментари Харесай

Вътрешната опозиция на Нинова в БСП учредява ново крило

Kритици на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще учредят на следващия ден Инициативен комитет, който да сложи началото на Идейно-политическо обединяване в Българска социалистическа партия " Платформа " Социализъм ХХІ век ".
Сред участниците са Валери Жаблянов, Велислава Дърева, Димитър Генчев, Албена Шавел, Чавдар Георгиев, Ана Пиринска, Георги Тодоров, Ана Ананиева, Явор Куюмджиев, Бойко Петев и Елеонора Ангелова.
" Къде се загуби лявото в България? След парламентарните избори от 4 април т.г. все по-често чуваме този въпрос. И с дълбока паника установяваме, че в настоящия си тип Българска социалистическа партия не е в положение да даде безапелационен и съответен отговор. И още нещо се питаме: за какво през последните пет години вместо в опция, Българска социалистическа партия се трансформира в част от компрометираното статукво? Партията незабавно се нуждае от смяна, с цел да има късмет да се показа почтено на идния предварителен избор и да възвърне доверието на левите гласоподаватели. Промяна посредством нова тактика – не експанзия, а диалогичност; нова предизборна Платформа и нови лица ", разяснява в мейл до медиите една от уредниците Ана Пиринска.
На форума ще бъде признато Обръщение за политическите задания пред Българска социалистическа партия и левицата, а в дълготраен проект Обединението ще работи за възобновяване на идейната полемика и на демократичното единодушие в партията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР