Критикувайки ислямофобията в западните страни, турският президент Реджеп Тайип Ердоган

...
Критикувайки ислямофобията в западните страни, турският президент Реджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Болест, която се разпространява по-бързо от коронавируса

Критикувайки ислямофобията в западните страни, турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че това да се наскърбяват вярванията на хората няма нищо общо със свободата, заяви в. " Хюриет дейли нюз ". " Наблюдавали сте от близко низостта на Франция във връзка с Пророка (Мохамед) под етикета " независимост на мисълта ", съобщи Ердоган през днешния ден във видеосъобщение по време на 23-тата среща на Мюсюлманско-американското общество.

" Обиждането на свещените за хората фигури е надалеч от свободата. Защото мисълта е друга ", акцентира Ердоган, като добави, че тези, които употребяват свободата на изложение, с цел да нападат свещени полезности, не могат да понесат и най-малка рецензия към себе си.

По думите му тези, които окуражават обиди против Пророка и които пренебрегват нападенията против джамии, се пробват да прикрият фашизма си.

Турският президент разказа ислямофобията като болест, която се популяризира по-бързо от новия ковид.

" Културният расизъм, дискриминирането и нетолерантността доближиха равнища, които не могат да бъдат прикрити в някои страни, които дълги години бяха хвалени като люлки на демокрацията ", посочи Ердоган.

Той добави, че ислямофобията и ксенофобията са се трансформирали в наклонност, която направлява държавната политика на доста страни, а маргинализирането на мюсюлманите поради вярванията, езика, имената или облеклото им е честа процедура.

По отношение на турската общественост в Америка Ердоган съобщи, че с наслада следи околните приятелски връзки, които те са развили с другите мюсюлмански групи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР