Критикуваме в писмо решението на УС на БНТ за сваляне

...
Критикуваме в писмо решението на УС на БНТ за сваляне
Коментари Харесай

Борис Велев: Програмата на Републиканци за България е зададена още от възрожденците

Критикуваме в писмо решението на УС на Българска национална телевизия за събаряне на предаването " Вяра и общество " на нашия съидейник доктор Горан Благоев. Това решение няма претекстове. Стигаме до заключението, че решението е изцяло лишено от всякаква аргументация. През август е взето решението за излъчването на " Вяра и общество " от 16,00 часа в събота и към работата на водещия не е имало забележки. Броени дни, откакто Горан Благоев взе участие в учредителното заседание на " Републиканци за България " Българска национална телевизия споделя, че предаването е изчерпано и в случай, че Горан Благоев е станал член на политическа партия, то би трябвало да бъде заличено от програмата на малкия екран. Това разяснява по случая в студиото на ФАКТИ юристът Борис Велев, който е част от УС на " Републиканци за България ".

Той напомни, че законово няма ограничаване за членуване в политическа партия.

" За момента е рано да се разясняват постове и позиции. Партията е в развой на основаване. Д-р Горан Благоев има огромно значение за моралния образ на партията. Минало е напълно малко време, откогато предаването е свалено от екран, може би по тази причина към момента няма социална реакция. Ние поддържаме Горан Благоев и считаме, че решението, с което е свалено неговото авторско предаване е акт на политическа принуда ", сподели Велев.

" Аз нямам доверие, че решението на УС на Българска национална телевизия за събаряне на това предаване от ефир се дължи на събитието, че някой си разрешава да показва сериозна позиция по отношение на представители на Българската православна черква ", съобщи той.

" В РЗБ има доста нови лица, известните лица са малко. Предимно сме хора на млада и междинна възраст, без опит в политиката, само че имат опит в областите, в които работят. Като юрист всекидневно се сблъсквам с големи административни неуредици. Считам за мой дълг като български жител да направя всичко допустимо те да бъдат отстранени. Полагат се големи старания за покритие на партията в цяла България, да имаме съидейници.

Не ми е известно да имаме връзка с Републиканската партия в Съединени американски щати. Това, което ни сплотява е, че всички желаеме да бъдат одобрени демократични полезности, да бъде натрапен обичайния български морал, доста непосредствен до този на западните демокрации, до този в Съединени американски щати. Оттам идва тази непосредственост, само че за непосредствено въздействие на непозната страна върху нашия политически план не може да става дума.

Традицията, за която загатнах, е програмната традиция, по която работи нашето схващане и тя е заложена още преди 200 години, крие се във възраждането на нашата нация. Още тогава нашите предшественици са задали път на България и този път е интеграция в Европа. Достигане, догонване на западните страни и това е развой, който тече в България не от 30 година или от 50 година Това е един непрекъснат развой най-малко от епохата на Възраждането.

Моралът и ценностната система на едно общество не е динамична големина, която се трансформира за 10-20 година Това е съзнанието на една нация и несъмнено такива полезности има одобрени в нашето общество доста от дълго време. Чрез този нов политически план ние се стараем да ги наложим и в българската политика.

От години сме очевидци на една много сериозна морална и ценностна рецесия в цялото ни общество, освен в политиката ", сподели той.

" Работим по план за изцяло реформиране на правната и правосъдната система. Промените, които предвиждаме са обилни, само че никога не са революционни. Все още в работната група не сме стигнали до въпроса за нова Конституция. Но в диалозите ми с сътрудници надвива мнението, че не е нужна нова Конституция.

Основен проблем на настоящия състав на Народно събрание, че в него има прекомерно малко адвокати и несъмнено се вижда законодателната му отпадналост ", сподели още юристът.

Целия диалог с Борис Велев гледайте във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР