Критиките срещу Иван Гешев и прокуратурата са най-вероятната причина Силвия

...
Критиките срещу Иван Гешев и прокуратурата са най-вероятната причина Силвия
Коментари Харесай

Свалиха журналистка от ефир заради Гешев

Критиките против Иван Гешев и прокуратурата са най-вероятната причина Силвия Великова да бъде свалена като водещ на " Преди всички " от БНР. Журналистката към този момент не покрива и правосъдния сектор след решение на новия шеф на " Хоризонт " Николай Кръстев. Той поема шефския пост, откакто УС на БНР пенсионира Ивайло Савов.

Великова твърди, че няма писмени претекстове за свалянето й от ефир. Било й обяснено, че има напън, тъй като подлага на критика прекалено много Гешев. Пред " Свободна Европа " генералният шеф на БНР Светослав Костов съобщи, че единствената причина за рокадата е длъжностната характерност на Великова - тя е старши редактор, а не кореспондент или водещ. Колеги са подготвени на митинг в нейна отбрана.

Силвия Великова работи в БНР от 1993 година, когато е назначена с конкурс.

" Нямам документално стимулирани аргументи за свалянето ми от ефир. В 13,30 ч. ни извика новият ни шеф Николай Кръстев и сподели кой какво поема от ресора ми и кой поема на следващия ден предаването ми. Аз го готвих допреди малко и трябваше да отида на митинга против номинацията на Иван Гешев за основен прокурор ", декларира пред " Сега " Великова. Тя добавя, че импровизирано от вторник управлението на радиото води диалози с нея. Казано й е, че има напън да бъде свалена от ефир, тъй като доста подлага на критика Гешев. Предложено й е да образова репортери.

" Аз няма непринудено да изляза в отпуск. Преживяла съм го един път с президентския сектор през 2004 година Тогава ми беше заменен ресорът, тъй като това беше поискано от пресцентъра на Георги Първанов. Минаха 15 години, очевидно времената не са се трансформирали ", добави Великова. Освен това й е било препоръчано да бъде командирована в Стара Загора, което тя изрично е отказала.

Великова е един от критиците на Сотир Цацаров и предизвестения избор на Гешев за основен прокурор.

Отнетият сектор е разследване от друга смяна - шефът на " Хоризонт " Ивайло Савов е пенсиониран с решение на Управителния съвет. Неговото място като изпълняващ длъжността ще заеме досегашният основен редактор Николай Кръстев до избор на нов шеф.

Пред " Свободна Европа " генералният шеф на БНР Светослав Костов твърди, че единствената причина за рокадата е длъжностната характерност на Великова - тя е старши редактор в стратегия " Хоризонт ". " Има ново управление на програмата, което взема решение по какъв начин тя ще звучи по-добре. Никой никого не е свалял. Тя няма длъжностна характерност на водеща или кореспондент, а на старши редактор ", декларира той. Костов отхвърля Великова да е махната от ефир поради рецензиите си против Гешев. Ставало въпрос за еднолично решение на Николай Кръстев, който шефът на БНР дефинира като извънреден експерт.

Новината за отнетия сектор на Великова задейства сътрудници, които започнаха да стягат митинг в нейна отбрана. Някои даже питаха в обществените мрежи премиера Бойко Борисов дали сходна орис чака и други критици на Гешев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР