Критиките към работата на полицията в последните дни, след поредното

...
Критиките към работата на полицията в последните дни, след поредното
Коментари Харесай

Критиките пречат на работата на полицаите, смята Валентин Радев

Критиките към работата на полицията в последните дни, след следващото бягство на пандизчия, демотивират чиновниците, които другояче работят старателно. За това сигнализира министърът на вътрешните работи Валентин Радев през вчерашния ден на брифинг след задържането на търсения дезертьор.

" Един рецидивист е хванат, хората да бъдат спокойни. Така работи системата, по този начин ще работим и отсега нататък по отношение на всички, които нарушават разпоредбите. Само за два дни, към 52 часа ни бяха нужни за издирването. Благодаря на всички, които участваха в интервенцията - чиновници на полицията, жандармерията, Специалния отряд за битка с тероризма, работили по предписание на професионалното управление и приложили начини, които доведоха до резултат. Бяхме подложени на критика, че използвахме доста сили, само че те бяха нужни ",

" Критиките, които чувахме, демотивират състава, чиновниците са пресирани и под непотребен напън, когато работят старателно. На процедура, подхванати и осъществени са всички нужни дейности, които не всеки път може да бъдат оповестявани и обяснявани, само че се правят. Нека има рецензии, само че по-внимателни, с цел да могат експертите да работят умерено ", моли Радев.

" Операцията по издирването е в ход от момента на бягството. Вчера получихме по-конкретен сигнал, който конкретизира мястото, където е видян рецидивистът. Незабавно насочихме сили натам и бе проведена огромна интервенция. Проверени бяха доста места, в избран миг служебните кучета попаднаха на диря и сътрудниците работиха цяла нощ ", даде доклад за работата на униформените министърът.

" Сутринта получихме сигнал на тел. 112 от гражданин на Летница, че беглецът е видян в необитаема къща в града. Към мястото са ориентирани повече сили и казусът се е развил динамично - беглецът е осъществил похищение на стара жена в опит да се застрахова против дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, употребявано е огнестрелно оръжие за респектирането му и я е оставил. Продължил е бягството си и след бързи дейности на Специалния отряд за битка с тероризма, е арестуван. Няма потърпевши ", заключи още Радев.

" В момента, в който е осъзнал, че е разпознат, беглецът под паника обмислил тактики за избавяне - вижда дамата, която живее в края на обитаемото място, само че тя съумява да даде знак с жестове на районния контрольор, че е застрашена и той е реагирал доста съответно. Опитал още веднъж да избяга и след бързи тактически дейности на Специалния отряд за битка с тероризма, беглецът е арестуван. Спецотрядът не се употребява единствено за неутрализиране и в тази ситуация работата им способства търсеният да не извърши друго закононарушение ", разяснява още министърът.

Радев добави, че в този момент следва разбор на съответните дейности на хванатия пандизчия. " На първичен стадий, преценяме, че не е имал прелиминарен повсеместен проект. Колегите си свършиха работата професионално ", удостовери и основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР