Критиките, че новият Закон за движение по пътища всъщност не

...
Критиките, че новият Закон за движение по пътища всъщност не
Коментари Харесай

Експерти: Задава се голяма гилотина за всички шофьори!

Критиките, че новият Закон за придвижване по пътища в действителност не се трансформира, не са основателни, тъй като въпреки всичко не могат да се измислят нови правила за придвижване. Това сподели някогашният шеф на КАТ Алекси Стратиев в ефира на „ Здравей, България ”. " Правилата са общи според конвенцията за пътното придвижване. Единственото нещо, което би могло да се трансформира са глобите и тези неща, които биха принудили водачите да не нарушават разпоредбите. Мисля, че има развиване в тази посока ”, сподели още той.

Според него има прогрес при битката против корупцията в Пътна полиция. Според Стратиев измененията, касаещи младите водачи, съгласно които те няма да могат да ръководят кола по-мощна от 68 конски сили, а зад кормилото в първите 6 месеца ще сядат с компаньон, не са удачно решение. „ Това е една стъпка към младите водачи да се вземат ограничения, с цел да се обезопасят, както те, по този начин и останалите участници в придвижването. Придружителят би трябвало да бъде дееспособен. Има наказания и към него. Трудно може да се откри кола до 67 конски сили ”, сподели той.

Новите условия към водачите ме тормозят, съобщи ръководителят на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България Красимир Георгиев. „ От новия план на Закона за придвижване по пътищата мощно прозира прокарването на едни ползи. Например, виждали ли сте служител на реда с колан. Никога и никой не е виждал, макар че сегашният закон не ги освобождава от такова нещо. Сега тихомълком са го прокарали да не си поставят колан. Най-малкото чаках да се ограничи придвижването на каруците по пътищата ", разяснява Георгиев./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР