Критики в страната и заплаха за отражение върху външнотърговските операции

...
Критики в страната и заплаха за отражение върху външнотърговските операции
Коментари Харесай

Критики разколебават Австралия да премести посолството си в Йерусалим

Критики в страната и опасност за отражение върху външнотърговските интервенции наподобява разколебаха австралийския министър председател да осъществя проектите си за пренасяне на посолството в Израел от Тел Авив в Йерусалим, съобщи Агенция Франс Прес.

Скот Морисън бе упрекнат че захвърля 70-годишна външна политика. Освен това се появиха изказвания, че Индонезия може да замрази плануваното двустранно комерсиално съглашение.

Часове откакто стартира концепцията, министър председателят съобщи през днешния ден в Народното събрание, че още не е взето твърдо решение и че първо ще се съветва със съдружниците в района, преди да последва президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп с преместването на посолството.

Морисън предприе този непредвиден ход няколко дни преди частични парламентарни избори в регион в Сидни с огромен брой гласоподаватели от еврейски генезис, където претендентът на Либералната партия на премиера не е доста известен. Ако партията претърпи проваляне на тези избори, тя ще загуби болшинството си от един глас, което има в този момент в австралийския парламент, показва Агенция Франс Прес.

Миналия декември президентът Доналд Тръмп промени десетилетната политика на Съединени американски щати и призна Ерусалим за столица на Израел, с което разгневи палестинците и целия арабски свят, както и редица западни съдружници на Съединени американски щати. Тогавашното държавно управление на Австралия с министър председател Малкълм Търнбул твърдо отхвърли да последва образеца му.

Морисън стана министър председател предишния месец, откакто консервативното крило в партията смъкна по-умерения Търнбул от поста
Статутът на Ерусалим е една от най-сериозните спънки пред мира сред Израел и палестинците. Израел счита за своя столица целия град, в това число източната му част, която анексира след Близкоизточната война през 1967 година Палестинците желаят Източен Ерусалим да бъде столица на бъдещата им страна, която се надяват да основат на окупирания Западен бряг и линията Газа и имат забележителна интернационална поддръжка по този въпрос. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР