Критики срещу коментар на премиерката за европейцитеТереза Мей финализира детайлите

...
Критики срещу коментар на премиерката за европейцитеТереза Мей финализира детайлите
Коментари Харесай

Нов препъникамък за Брекзит – Гибралтар

Критики против коментар на премиерката за европейците


Тереза Мей завърши детайлите на следващия ден с Жан-Клод Юнкер в Брюксел


Испанският министър председател Педро Санчес съобщи, че Испания ще отхвърли проектоспоразумението за английското овакантяване на Европейски Съюз, в случай че не бъде получена изясненост за бъдещите договаряния за статута на Гибралтар, съобщи Би Би Си.

Испания има искания към полуострова, предаден на английската корона по силата на Договора от Утрехт от 1713 година И упорства бъдещите договаряния на Европейски Съюз с Лондон да не включват Гибралтар.

“Ако няма промени в текста предвид на Гибралтар, Испания ще каже “не ” на Брекзит ”, сподели Санчес. Сделката сред Европейски Съюз и Обединеното кралство би трябвало да бъде утвърдена следващата година от Европейския съвет с гласовете на най-малко 20 от 27-те останали страни.

Испания, дружно с Ирландия и Кипър, водят обособени договаряния с Англия по гранични въпроси.

В понеделник испанският външен министър Жозеп Борел съобщи, че в проектоспоразумението не се показва, че договарянията за Гибралтар са “отделни ” и не са част от бъдещите полемики за връзките сред Евросъюза и Англия. “Бъдещето на Гибралтар би трябвало да бъде разисквано от Мадрид и Лондон, а не от Англия и Европейски Съюз ”, настоя Борел.

Утре английската премиерка Тереза Мей ще посети Брюксел, с цел да завърши детайлите към съглашението за Брекзит с началник на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер. А в неделя ще има специфична среща на водачите на Европейски Съюз, която би трябвало да удостовери договорката. Отделно продължава работата по съгласуването от страните членки на политическа декларация за бъдещите връзки след Брекзит.

Днес Мей бе остро разкритикувана за коментара си, че след напускането на Европейски Съюз европейците “вече няма да се предреждат на опашката ” за работни места на Острова, мигрантите ще аплайват съгласно квалификацията си, а не произхода си.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР