Критики към сегашното управление и система валят постоянно и особено

...
Критики към сегашното управление и система валят постоянно и особено
Коментари Харесай

Проф. Георги Чернев: Бойко Борисов и Младен Маринов гасят пожарите на научния прогрес, но водата е на привършване!

Критики към настоящето ръководство и система валят непрекъснато и изключително мощно в последните две седмици. Поредната идва от професор Георги Чернев, един от известните български кожни лекари. Actualno.com поговори с него и от политическа позиция - какво сподели той, научете в идващите редове.
Проф. Чернев, към този момент обяснихте обществено спънките по отношение на информирането на обществеността за проблемите с медикаментите за високо кръвно. Също по този начин и за спънките по отношение на нововъведенията в региона на новаторската меланомна хирургия. Има ли излаз от обстановката? Защо се прави това?
Не знам кой не разбра за този проблем. Вярно е. За мен тази ваша информация е 100% вярна. Премиерът и вътрешният министър би трябвало да бъдат подведени под отговорност и най-вероятно това ще се случи. Това е единствено част от казуса.
Важни тематики, създадени от моите асистенти, които биват плашени, че нямат да вземат компетентност и колоквиуми, в случай че вземат участие на конгреси в България и разгласяват нови данни, както и да тематизират, дебатират към този момент интернационално признати писания по тематиката - да, това е действителността.
Коя е другата част от казуса? Може ли да конкретизирате?
Разбира се. Това е убийството на младежите и експерти и на научния живот в страната. Потъпкването на полезностите е ежедневна политика, на значимото, значимото, на това да сме българи и да се усещаме почтени чрез личните си достижения. Особено в случай че самите ʺтеʺ не вземат участие. Вече 10 години държавното управление поддържа такава политика. Репресии на нововъведенията и на потъпкване на идеалите. После се питат за какво умирали пациентите? И сме нямали просвета?
Каква по-точно политика водят по отношение на научния живот?
На постоянно незнаещи и недочули. На недоразбрали или чак в този момент научаващи за протичащото се. На почтените жертви, които в случай че им се помолим, евентуално може и да оказват помощ, само че би трябвало първо да обмислят. Накъде духа вятърът и дали е попътен или срещуположен? На огромните мислители по тематики от които и хал хабер си нямат.
Какво движи такива решения и хора?
Отговорът е елементарен - кой е обиден и къде може да натрупат дивиденти. Оттам и решенията след това, за които те не се подписват, ами някой секретар или трето лице, за което те нямали безусловно никаква визия. И отговорност. Нима ви учудва и се надявате някой да поеме отговорност?
Как какво ги движи - вие телевизия и интернет нямате ли? А мобилен телефон?
Министър-председателят сподели, че раздава милиони за просвета. Какво мислите за това?
Попитайте го къде ги раздава и какви са резултатите от раздаването. Това не е игра на карти, а игра с човешките ориси. Аз не съм въпреки всичко негов секретар. Нека да даде пояснение той. Самият той твърди по малкия екран, че раздава. Не ме е уведомил на кого, макар, че отправихме през пресата публично питане. Отчитам запитването и въпроса ви като важен и доста забавен.
Вие сте от водещите учени на България. Имате все още най-високата академична интензивност по брой изявления в интернационалните бази данни за всички времена. Получавали ли сте финансиране? Иновациите и растежа на младите не са ли приоритет на държавното управление? Темите, които ви занимават са един тип пожар с основно " П " от научна позиция? Редно ли е да го угасят?
Финансиране? Никога и за нищо. Нека въпросните лица обяснят по какви критерии финансират и кого. Предполагам, че критериите се дефинират по китайския хороскоп/календар и дали има пълнолуние.
Правителството не се интересува от нововъведения и напредък. Не знам за какво в последно време ми се върти една друга дума - обир? Не знам дали тази дума има нещо общо с тематиката за финансирането и вашите въпроси? Създадохме младо потомство от учени на интернационално равнище, поединично и методично унищожавани от държавното управление и със знанието и благословията на министър-председателя Бойко Борисов и под егидата на силовия министър и неговите израстъци и добавки. Тези младежи са и бяха благосъстоянието за България и интернационалната общественост. Методично бяха репресирани от системата поради новаторското си мислене, като последователно изгубиха религия в науката и нововъведенията. Поради репресии и неуважение. Данни за това са дадени в прокуратурата. Затова ще дава отговор настоящето държавно управление - за унищожаването на цвета на нацията. За нейното приравняване с критериите на статуквото. За обезличаването на едно потомство. За загубата на критерии за адекватност. Пожар е в действителност, както казахте и е ловко туширан до скоро от пожарникарите, само че би трябвало да знаят едно: водата в маркуча им е на изчерпване.
Кои са тези лица - репресирани и смазвани от статуквото?
Това са асистентите ми, които демонстрираха в границите на образованието си през годините забележителен интелектуален капацитет. Израснаха научно, стигнаха по индикатори ранга на хабилитирани лица и надминаха неведнъж ръководителите си. Те бяха и са унищожавани от ʺмозъчния тръстʺ на ГЕРБ и към този момент загатнах от кого тъкмо. Ще ги разберете и поименно. Това е най-малкият проблем. Въпрос на време.
А има ли огромен проблем?
Да, следствията са чалгализиране и опошляване на цялата нация, изместване на фокуса от значимите тематики за размишление, основаването на паралелна страна, на корпупционни ядра, на шкафчета с по 2 милиона евро, револвери, мерцедеси, охрани, мисирки, европейски планове, източване, паралелна страна. Промяна на мирогледа.
Паричните потоци да дефинират морала, а не моралът и науката да движат паричните потоци. Това е огромният проблем.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР