Критикът на Владимир Путин Алексей Навални осъден на още 19 години затвор за „екстремизъм“

...
Политическото движение на г-н Навални е забранено и обявено за
Коментари Харесай

Политическото движение на г-н Навални е забранено и обявено за „екстремистко“.

Актуализации на живо за войната в Украйна, когато морски дрон удря руски ship

Държавните прокурори поискаха от съда да му даде още две десетилетия в наказателна колония по шест отделни обвинения, включително подбуждане и финансиране на екстремистка дейност и създаване на екстремистка организация.

Това масово се разглежда като умишлена, политически мотивирана стратегия на Кремъл да заглуши най-гласовия си опонент, който разкри държавната корупция и организира широкомащабни протести.

В съобщение, публикувано в социалните медии чрез неговите адвокати и помощници, г-н Навални каза, че изходът от делото няма значение, тъй като той също е бил заплашен с обвинения в тероризъм, които могат да доведат до десетилетия затвор.

Той каза: „Това ще бъде дълга присъда. „Сталинистка“.

Той каза, че целта е била да се изплашат руснаците, но ги призова да не позволяват това да се случи и да помислят добре как най-добре да се противопоставят на това, което той нарече „злодеи и крадци в Кремъл“. .

Обвиненията са свързани с ролята му в неговото вече несъществуващо движение в Русия, което властите обвиниха в опит да предизвика революция, като се стреми да дестабилизира страната.

Юни: Навални се явява на съдебно заседание

В заключителната си реч миналия месец, произнесена при закрити врати в затвора в Мелехово, на около 145 мили (235 км) източно от Москва, където излежава присъдите си, г-н Навални обясни защо ще продължи да се противопоставя на руските власти.< /p>

Той каза: „За да се роди нова, свободна, богата държава, тя трябва да има родители. Тези, които го искат. Които го очакват и които са готови да направят жертви за раждането му."

Прочетете още:
Затворен критик на Путин, принуден да слуша президентска реч повече от 100 дни подред
Навални „вероятно е бавно отровен“ в затвора“

Г-н Путин, който е на власт от 1999 г., се очаква да се кандидатира за още един шестгодишен президентски мандат през 2024 г.

С Русия, която води какво той нарича нейната „специална военна операция“ в Украйна и в това, което той описва като екзистенциална битка със Запада, г-н Путин казва, че е жизненоважно страната да остане обединена.

Изображение: Очаква се Владимир Путин да се кандидатира за още един шестгодишен мандат през 2024 г.

През февруари руският лидер нареди на службата за вътрешна сигурност на ФСБ да засили дейността си и каза, че е необходимо „да се идентифицират и спрат незаконните дейности на тези, които се опитват да разделят и отслабят нашата общество".

Прочетете още:
Как управлението на Путин може да свърши

Г-н Навални, който през последното десетилетие изкара десетки хиляди хора на улицата , беше задържан през януари 2021 г., след като се завърна в Москва от Германия, където беше лекуван от, според германските лекари, отравяне с нервнопаралитично вещество от съветската епоха.

Кремъл, който в един момент го обвини, че работи с ЦРУ за подкопаване на Русия, отрече всякакво участие в случилото се с него и отрече да е преследвал г-н Навални.

Той твърди, че той никога не е представлявал сериозно политическо предизвикателство и че неговият случай е чисто правен въпрос за съдилищата .

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР