Критикът на Кремъл Алексей Навални е преместен от ареста в

...
Критикът на Кремъл Алексей Навални е преместен от ареста в
Коментари Харесай

Адвоакт предупреди, че Навални е преместен към неизвестно място

Критикът на Кремъл Алексей Навални е изместен от ареста в съветската област Владимир , където е бил затворен предишния месец и е изместен на незнайно място , съобщи един от юристите му в петък, оповестява " Ройтерс ".

Навални, един от най-видните критици на президента Владимир Путин, бе изместен от пандиза в Москва предишния месец, с цел да изтърпи присъда от към две години и половина, която Западът дефинира като политически стимулирана .

Първоначално е държан в пандиза в Колчугино в региона на Владимир , североизточно от Москва. ТАСС, базирайки се на източник от правоохранителните органи, заяви, че Навални е държан там за карантина, преди да бъде изместен в колонията IK-2, също във Владимирска област.

Вадим Кобзев, един от юристите на Навални , сподели, че е посетил клиента си в четвъртък , само че различен юрист се е опитал да го види в петък , само че му е казано, че Навални е изместен някъде другаде . " Затворът сподели, че го няма и това е ", сподели Кобзев пред " Ройтерс ", като добави, че Навални е бил в положително здраве, когато го е посетил ден по-рано.

Позовавайки се на закони за отбрана на персоналната информация , представител на Федералната работа за осъществяване на наказванията съобщи, че не може да разкрие информация за местонахождението на Навални .

Западните страни приканиха за освобождението му, а Съединени американски щати и Европейският съюз постановиха наказания на Русия по случая.
 Съединени американски щати последваха Европейски Съюз и постановиха наказания на Русия за Навални Обновена
Съединени американски щати последваха Европейски Съюз и постановиха наказания на Русия за Навални

Вашингтон наложи наказания на 7 висши представители

Десетки страни, в това число Съединени американски щати, приканиха Русия в петък да освободи Навални , заявявайки, че лишаването му от независимост е нелегално и упорстват за следствие на отравянето му предходната година.

В изказване , прочетено от Полша до Съвета за правата на индивида на Организация на обединените нации в Женева, те обявиха, че дейностите на съветските управляващи против опозиционния водач са " неприемливи и политически стимулирани ". 45-те страни бяха най-вече европейски, само че също по този начин включваха Австралия, Канада и Япония.

" Призоваваме Руската федерация за неотложно и абсолютно освобождение на господин Навални и на всички нелегално или случайно арестувани , в това число за практикуване на техните права на независимост на мирни събрания и сдружения, независимост на мнение и изложение и независимост на вяра или убеждения ", се споделя в взаимното изказване.

" Загрижени сме и от огромния брой случайни арести на протестиращи , които показват поддръжката си за господин Навални в доста съветски градове ", добавя изказването.

Русия по-рано дефинира сходна рецензия като интервенция във вътрешните си каузи.

Британският дипломат Джулиан Брейтуейт съобщи, че е " позорно ", че Навални, който бе токсичен предходната година е затворен, до момента в който отравянето не е разследвано .

Експерти на Организация на обединените нации по правата на индивида обявиха на 1 март, че и приканиха за интернационално следствие на отравянето му.

" Днешното изказване би трябвало да бъде единствено началото на по-голям надзор и дейности на Съвета за преустановяване на репресиите ", разяснява Джон Фишър от основаната в Ню Йорк " Хюман Райтс Уоч ".
 Захарова: Подкрепяната от Запада съпротива са сътрудници за въздействие
Захарова: Подкрепяната от Запада съпротива са сътрудници за въздействие

Западът се сплотява против Русия и Китай към страховете си от загуба в конкуренцията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР