Критикът на кралското семейство в Рияд изчезна на 2 октомври

...
Критикът на кралското семейство в Рияд изчезна на 2 октомври
Коментари Харесай

Бил Е Убит! Преди Минути Бнр Съобщи, Че Откриха Трупа На Много Известен Журналист!

Критикът на кралското семейство в Рияд изчезна на 2 октомври след посещаване в консулството на страната в Истанбул, където влезнал, с цел да получи документи. В продължение на повече от две седмици управляващите в Рияд отричаха, че Кашоги е бил погубен, само че на 20 октомври основният прокурор на кралството шейх Сауд ал Муаджиб удостовери гибелта му.

Саудитският публицист е бил малтретиран, преди да бъде обезглавен в консулството на Рияд, заяви преди дни проправителственият турски в. " Йени Шафак ", потвърждавайки, че е чул аудиозаписи на случая.

При мъченията хипотетичните убийци на Кашоги са рязали пръстите му, твърди изданието, което показва, че чуло голям брой аудиозаписи. След това журналистът, който сътрудничел на американския в. " Вашингтон пост ", бил обезглавен, твърди вестникът.

Хашоги изчезна на 2 октомври след влизане в саудитското консулство за приемане на документи, преди да подписа брак с турската си год

Турската полиция счита, че той е бил погубен от специфичен саудитски екип от 15 души, само че Рияд назовава тези изказвания неоснователни. Твърди се, че един от екипа бил Салах Мухамед ал Тубайги - подполковник от саудитската криминология.

" Вашингтон пост " цитира по-рано неназовани американски и турски представители, съгласно които аудио- и видеозаписи показвали, че Хашоги е погубен в консулството и по-късно тялото му било разчленено.

Проправителственият турски в. " Сабах " писа през уикенда, че часовникът " Епъл уоч " на Кашоги записал разпита, мъчението и убийството, въпреки че специалисти се усъмниха, че " умното устройство " може да запише събитията по описания от изданието метод.

Според " Йени Шафак " саудитският консул в Истанбул Мохамед ал Отайби споделил на един от записите по време на мъчението: " Направете го извън. Проблеми ли желаете да ми докарате ". Вестникът твърди, че в различен запис незнаен му споделил: " Ако искаш да живееш, когато се върнеш в Саудитска Арабия, мълчи! ".

" Йени Шафак " не показва по какъв начин са направени записите и по какъв начин се е добрал до тях.

Преди дни пък турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че през днешния ден ще " разкрие голата истина " за убийството.

Изчезването на журналиста провокира мощен интернационален отзив. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и водачите на западните страни настояха за обективно следствие и заплашиха Саудитска Арабия със наказания.

Днес саудитският външен министър Адел ал Джубейр съобщи, че кралството е твърдо решено да организира задълбочено и изцяло следствие на убийството.

Саудитска Арабия изпрати в Турция екип за взаимно следствие, съобщи той на конференция в Джакарта, където е на публично посещаване.

" Ще създадем такива процедури и механизми, които да подсигуряват, че сходно нещо няма да се повтори ", акцентира Адел ал Джубейр.

Междувременно Международният капиталов конгрес в Рияд беше открит през днешния ден при засилени ограничения за сигурност на фона на трусовете, провокирани от убийството на Кашоги. Откриването на конференцията " Инициатива за вложения в бъдещето " бе предшествано от лавина от анулирани участия на задгранични западни ръководители и водещи предприемачи на фона на интернационалното възмущение, провокирано от гибелта на саудитския публицист и опозиционер.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР