Критично важна за София енергийна инфраструктура е модернизирана от ЧЕЗ

...
Критично важна за София енергийна инфраструктура е модернизирана от ЧЕЗ
Коментари Харесай

ЧЕЗ модернизира критично важни обекти в София за 6.3 млн. лв.

Критично значима за София енергийна инфраструктура е осъвременена от ЧЕЗ Разпределение и беше пусната в употреба в четвъртък. Това ще увеличи сигурността на електрозахранването за 136 хиляди семейства в седем столични региона, обявиха от компанията.

Реконструираната подстанция " Фестивална " обезпечава снабдяването с електричество на 40 хиляди семейства, компании и институции в централна градска част на София, кварталите Младост 1 и 2, Дружба 1 и 2, Горубляне, Полигона, както и потребителите в промишлената зона Гара Искър и региона на 7-ми километър. В плана са вложени 3.4 млн. лева, с които са били осъвременени разпределителните уредби приблизително напрежение и бяха инсталирани нови уреди и съоръжение. Докато е осъществяван ремонтът е била обезпечена краткотрайна основна станция, която да замести подстанцията и клиентите на компанията в региона са били захранвани различно.

2, 9 млн. лева е инвестицията в замяна на кабел 110 киловолта " Зенит " в регион " Подуяне ". Сложен е нов 2200 метра кабел в мощно урбанизирана територия, което е усложнило осъществяването на плана. Кабелът зарежда 96 000 семейства и компании в 7 столични региона – " Слатина ", " Подуяне ", " Средец ", " Оборище ", " Изгрев ", " Младост " и " Искър ". Там също е било обезпечено различно електрозахранване за потребителите. Паралелно с подмяната на кабела са били отчасти реконструирани и двете подстанции, сред които е ситуиран кабелът. Това автоматизира ръководството на мрежата, допълват от оператора..

Подстанция " Фестивална " и кабел 110 kV " Зенит " са част от сериозната електроенергийна инфраструктура на столицата и плановете по тяхната реорганизация,модернизация и възобновяване ще доведат до доста по-висока сигурност на електрозахранването в огромна част от София – 18 столични квартала - и ще обезпечат опция за присъединение на нови клиенти в източните региони на София.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР