Критично остава състоянието на двама от мигрантите, ранени при вчерашната

...
Критично остава състоянието на двама от мигрантите, ранени при вчерашната
Коментари Харесай

Полицаите погнаха двама от пострадалите мигранти, подложиха ги на тежък разпит и...

Критично остава положението на двама от мигрантите, ранени при вчерашната злополука на автомагистрала " Тракия ", оповестиха от пазарджишката многопрофилна болница. Още един от оживелите осем чужденци е превозен до университетската болница в Пловдив. Останалите четирима мигранти са в устойчиво положение, само че остават в болница. С тях е извършен диалог с преводач. Двама от потърпевшите мигранти към този момент са разпитани от проверяващите, заяви окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов, само че отхвърли детайлности от разпита на този стадий, съобщи БНР.

Според проверяващите незаконните мигранти са дали много спорни показания по отношение на пътя им към България и метода, по който са се озовали в микробуса ­ палач. Телата на десетте починали при вчерашната злополука са в хладилните камери на Пазарджишката многопрофилна болница.

Ще се търсят контакти в посолствата на Сирия, Афганистан и Пакистан, с цел да се разпознаят труповете и да се провеждат погребенията им. 25 лв. е дневната такса за камера. Засега не е ясно кой ще поеме разноските на болничното заведение, още повече, че настанените за лекувания мигранти са без документи за идентичност и без осигуровки.

Окръжната прокуратура в Пазарджик образува досъдебно следствие против незнаен причинител за причиняване на гибел на повече от едно лица. Сред починалите е и 16­годишният недееспособен български лидер на буса. Нелегалните чужденци, които са настанени в болничното заведение в Пазарджик, са под полицейска защита. Те ще бъдат настанени в Център за краткотрайно настаняване на бежанци, откакто бъдат изписвани от здравното заведение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР