Критично е положението в болницата в Шумен. Инфекциозното отделение е

...
Критично е положението в болницата в Шумен. Инфекциозното отделение е
Коментари Харесай

Критично положение в болницата в Шумен


Критично е ситуацията в болничното заведение в Шумен. Инфекциозното поделение е претъпкано с пациенти с ковид, ще би трябвало да се разкрие още един коронавирус бранш, само че в това време лекари недостигат, сподели репортаж на Българска национална телевизия.

Увеличава се броят на инфектираните медици, което прави извънредно мъчно организирането на лечебната активност. 39 са новите случаи на хора с позитивен тест в региона. Над 400 са инфектираните от началото на пандемията, а сега 44 са в болничното заведение за лекуване. Очакват се тестванията на 27 пациента.

Преди дни шефът на Шуменската болница насочи апел за помощ към своите сътрудници и дефинира обстановката като сериозна. Най-големият проблем е дефицит на лекари. Болницата е оборудвана с инсталация, само че не може да бъде употребена без лекари.

Няма медицински личен състав. Лекарите са или заболели, или напуснали. Днес ще има следващо съвещание на Областния спешен щаб. Ситуацията е сериозна, сподели пред Българска национална телевизия проф. Стефан Желев, регионален шеф на Шумен.Болницата е пред затваряне и няма да може да приема освен заболели с COVID-19, а и заболели с други болести, предизвести той.

Според него излаз от обстановката е да се извърнат към медицински експерти, които са се пенсионирали в близко време и вероятно подпомагане само че Медицинския лицей.

А от онкоболницата в града споделиха, че и при тях се появила болест и не могат да си разрешат да оказват помощ в МБАЛ Шумен – тъй като при онкоболницата е още по-опасно, пациентите там са със срината имунна система. Управителят на лечебното заведение прикани пенсионирани лекари и недипломирани още студенти да оказват помощ.

В Русе също има сериозна обстановка – регионалният шеф Галин Григоров и заместникът му Валентин Колев са с ковид. И двамата са без признаци. Заради това през днешния ден регионалната администрация няма да работи, ще се прави стерилизация. Има към този момент график на работа от у дома и на място и за общинската администрация.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР