Критично е положението с дребната шарка в Европа. България е

...
Критично е положението с дребната шарка в Европа. България е
Коментари Харесай

До какво водят кампаниите срещу ваксините в Европа? До критична ситуация с болестта

Критично е ситуацията с дребната шарка в Европа. България е обкръжена от болестта, а жертвите на подлата болест стават от ден на ден. Главният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев уточни основната причина за разпространяването на заболяването и нейните тежки последици върху обществото. Става дума за огромните и нападателни акции против имунизирането на Стария континент, написа в. " Труд ".

Ваксините избавят човешки животи

Рекордно доста са случаите на морбили в Европа и на Балканите, предизвести Световната здравна организация. В 21 век заболяването, позната още като дребна шарка, е обкръжила границите ни и е засегнала над 41 хиляди души в Гърция, Сърбия, Румъния, Франция, Италия, Англия, Украйна, Русия, Грузия. „ В България са регистрирани 8 случая на морбили, всичките импортирани. 4 от тях са чужденци, пристигнали в страната ни, 4 са наши жители, които са се прибрали от чужбина. Засега вътрешно предаване няма “, съобщи основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев в изявление за изданието.

Д-р Ангел Кунчев: България е пред зараза от морбили

По думите му главната причина за рекордния брой болни във време, в което дребната шарка е съвсем изкоренена, са антиваксиналните течения, всяването на боязън измежду родителите, че имунизациите са рискови за здравето на децата им. В резултат на това е намаляло съществено общото ваксинално покритие на популацията в Европа наложителния имунизационен календар на България.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР