Критичният доклад на Европейската комисия за енергийния план на българското

...
Критичният доклад на Европейската комисия за енергийния план на българското
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Критичният доклад на ЕК за енергийния ни план е поредният шамар

Критичният отчет на Европейската комисия за енергийния проект на българското държавно управление е следващият пестник, който Европейският съюз нанася върху държавното управление на Борисов. За следващ път Борисов се прави на Андрешко пред Европейски Съюз – не да сложи кардинално обстоятелствата на масата, а се пробва да се гъне и промуши сред условията на Европейски Съюз, с цел да получи едни пари и да ги изхарчи по метод, по който му харесва.
Това сподели Таско Ерменков, народен представител от Българска социалистическа партия, в предаването " Лице в лице " по бТВ.

Социалистът изрази вяра, че както Германия е застанала в отбрана на своя интерес и е сложила въпроса за „ Северен поток 2”, тъй като той е витално нужен за икономическото развиване на Германия, по този начин и българските ръководещи би трябвало да отстояват националния интерес във връзка с „ Турски поток” и на „ АЕЦ Белене”.

Той уточни, че единственото, което може да попречи на реализация на „ АЕЦ Белене” е недалновидна политика от страна на българското държавно управление: „ С изискванията, с които сега се преглежда този план мъчно може да бъде осъществен. Няма атомна централа в света, построена без присъединяване на страната. Ако държавното управление не вземе ограничения, след 10 години страната ще остане без електрическа енергия.” Народният представител напомни, че Българска социалистическа партия стои твърдо зад двата плана.

„ В последните 10 години ГЕРБ съумяха да провалят всички огромни енергийни планове. Надявам се да са се поучили. Ако се организира естествена, националноотговорна политика, тези планове ще се реализират”, бе безапелационен Ерменков.

Той разяснява и напускането на депутати на Българска социалистическа партия от парламентарната група.

„ Когато седем индивида напущат парламентарна група от над осемдесет индивида, мъчно може да се приказва, че няма общ език в партията. Трима от тях са еманация на синдрома „ 15/15”, мутирал през 2017г. в „ 10/10”. Те са били на 10-то място в листата по места. Трима от тези седем са били членове на Изпълнителното бюро, както и членове на Националния съвет, двама от тях - претенденти за ръководител на партията. Партията даде своята оценка за тях на директния избор на ръководител. Хората ги оцениха.”, съобщи Ерменков.

Той добави, че в случай че са имали морал и правила, е нямало да да изоставен.

„ Те са влезнали поради Българска социалистическа партия и поради програмата й. 4 години парламентарната група на Българска социалистическа партия пази своята стратегия, стана опция, носи всички удари от това, а ти се отказваш от парламентарната група, само че не напускаш Народното събрание, с цел да продължиш да си народен представител. Това е въпрос на морал ", акцентира Ерменков.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР