Критичните забележки на френския президент Еманюел Макрон за НАТО са

...
Критичните забележки на френския президент Еманюел Макрон за НАТО са
Коментари Харесай

Матеуш Моравецки: Коментарите на президента Макрон за НАТО са опасни

Критичните забележки на френския президент Еманюел Макрон за НАТО са „ рискови “, съобщи полският министър председател Матеуш Моравецки в изявление за „ Файненшъл таймс “. След канцлера Меркел и Моравецки побърза да се разграничи от мрачната диагноза на Макрон.
През предходната седмица Макрон съобщи пред сп. „ Икономист “, че НАТО е в положение на „ мозъчна гибел “ и сложи под подозрение член 5 от Вашингтонския контракт, че офанзива против един от членовете е офанзива против всички, съобщи БНР.

НАТО е „ най-важният алианс в света, когато става въпрос за опазване на свободата и мира “, а подозренията за общата защита са „ рискови “, разяснява Моравецки.

„ Мисля, че подозренията на президента Макрон може да накарат други съдружници да се зачудят дали Франция има терзания от придържането към този ангажимент. Надявам се, че към момента можем да разчитаме на Франция да извършва отговорностите си “, сподели още полският министър председател във връзка изненадващите мнения на Макрон единствено месец преди натовската среща на най-високо ниво на 4 декември в Лондон.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР