Критичната ситуция с коронавируса върна в Австрия и Гърция мерки,

...
Критичната ситуция с коронавируса върна в Австрия и Гърция мерки,
Коментари Харесай

Австрия разпореди да се излиза от дома в краен случай

Критичната ситуция с ковид върна в Австрия и Гърция ограничения, които бяха присъщи за пролетта. До крутите дейности се стигна, откакто частичните ограничавания по-рано не дадоха резултат.

" От вторник и до 6 декември ще бъде въведена нова блокировка като тази от пролетта " , съобщи в събота австрийският канцлер Себастиан Курц на конференция. Администрацията му наложи отчасти блокиране преди две седмици, само че това не спря увеличението на броя на случаите. Сега на хората е казано да си стоят у дома, с изключение на при пазаруване на съществени артикули, работа на открито, когато от дома не е осъществима, при вървене на доктор и спорт. Само банки, пощенски станции, аптеки и хранителни магазини ще останат отворени. Учениците от началните и главните класове ще преминат към отдалечено образование, а гимназиите и университетите към този момент са го създали.

В началото на ноември Виена наложи отчасти заключване, в това число нощен полицейски час от 20:00 часа, и подреди заведенията за хранене, музеите, концертните заведения и спортните уреди да бъдат затворени. Но инфектираните не престават да нарастват, напомня БГНЕС. През последните седем дни страната записва 831 доказани случая на милион поданици, сочи уебсайтът " Нашият свят в данни ", и по този начин Австрия оглави международните ранглисти. Страната с население от 8,8 милиона души се отърва относително леко по време на първата вълна, само че в петък записва 10 000 инфекции за 24 часа и още 7000 в събота. Ежедневните случаи са в контрастност с едвам към 1000 при започване на октомври. В момента пациентите с ковид заемат 567 от общо 2000 кревати за интензивно лекуване. Броят на жертвите на пандемия в страната е към 1700.

И Гърция затвори учебните заведения си. Нначалните школа, детски градини и центрове няма да работят, на отдалечено образование от понеделник са и междинните учебни заведения. Срокът на мярката е 30 ноември.  " Затварянето на началните учебни заведения беше последното нещо, което искахме да създадем. Това е мярка, показваща какъв брой сериозна е обстановката ", се споделя в изказване на здравния министър Василис Кикилиас.

Нови черни върхове се записват по целия свят. В Съединени американски щати беше регистрирано невиждано равнище на заразяемост с COVID-19 за едно денонощие , заяви Си Ен Ен, базирайки се на данните от университета " Джонс Хопкинс ", водещ статистиката за заболяването на национално ниво.

По неговите сведения на 13 ноември в Съединените щати са доказани нови 154 576 носители на вируса. Така към този момент 12 следващи дни този индикатор не пада под 100 000 инфектирани. Досегашният антирекорд беше от предния ден - на 12 ноември, със 153 496 случая, а на 11 ноември имаше 143 231 случая. Предишният пик бе на 30 октомври.

Тексас стана първият американски щат с над 1 млн. инфектирани. Сега към него се причисли Калифорния с 1 009 885 случая.

В една от най-силно засегнатите от болестта страни - Италия, още веднъж беше регистриран връх по нови случаи за денонощие - 40 902 за миналите 24 часа. Предния ден новозаразените в страната бяха 37 978 души.

От затруднения поради ковид в петък са умряли 550 души, което е по-малко спрямо 636-те смъртни случая в четвъртък. Случаите на болест в Италия от началото на пандемията към този момент са 1 107 000, а общият брой на умрелите в страната възлиза на 44 139.

Най-засегната си остава северната област Ломбардия с 10 634 нови случая, при 9291 предния ден. Ограниченията, целящи закъснение на растежа на инфектираните с ковид, обаче ще обзет още италиански области. В неделя Тоскана и Кампания ще бъдат оповестени за високорискови " червени зони ", заяви министерството на опазването на здравето.

В тази категория към този момент попадат Ломбардия, Пиемонте и Вале д`Аоста, провинция Болцано (в региона Трентино - Алто Адидже (Южен Тирол) и Калабрия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР