Критичната ситуация в Шуменската болница не е преодоляна, въпреки че

...
Критичната ситуация в Шуменската болница не е преодоляна, въпреки че
Коментари Харесай

Две бебета с положителни проби за COVID-19 в Шумен

Критичната обстановка в Шуменската болница не е преодоляна, макар че лечебното заведение има опция да открие още кревати за пациенти с ковид. Големият проблем е, че липсват медици, които да лекуват увеличаващия се брой на пациенти. Сред тях са и лекари, написа " Монитор ".

Над 80 пациенти с потвърден ковид има сега в болничното заведение. Сред пациентите има и две бебета. Обособени са три огромни и два по-малки центъра за лекуване на инфекцията.

Единственото ни усложнение е откъм личен състав - над 50 сестри са ангажирани с обслужване единствено на коронавирус пациенти, изясни пред Българска национална телевизия доктор Димитър Костов, шеф на МБАЛ-Шумен.

Той изясни, че към този момент медици от други лечебни заведения не откликват на апела за помощ.
Има обаче колаборация с Варненската болница и четирима пациенти към този момент са отпътували за лекуване там. Това е спешният ни проект, изясни шефът. Нямаме липса на защитни средства, безапелационен е доктор Костов.

Ние сме нещо като " Пирогов " в Шумен, тъй като сме единствената болница в региона, която приема незабавни пациенти, добави той.

По думите му, има вид за пренасочване на пациенти с други болести към болничното заведение в Нови пазар, само че потенциалът на здравното заведение там е дребен. Освен това, Шуменската болница приема главно незабавни пациенти при които няма вид за пренасочване към друга болница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР