Критична става ситуацията в управляващата партия във Франция и на

...
Критична става ситуацията в управляващата партия във Франция и на
Коментари Харесай

Макрон в положението на Борисов, вторият в партията си тръгва

Критична става обстановката в ръководещата партия във Франция и на водачът й, откакто вторият в политическата мощ - Пиер Персон, подаде оставка.
По думите на Персон партията " Република, напред " () се нуждае от нуждае от " токов удар ", с цел да оживее, след поредност от изборни провали.
 Намалява рейтингът на Еманюел Макрон Намалява рейтингът на Еманюел Макрон
Рейтингът на изпълнителната власт във Франция, откакто за малко бе повишен предишния месец при започване на ограничаващите ограничения, в този момент...
Оставката идва в сериозен за Макрон миг - Той се надява да бъде презибран на идните избори през 2022г. В същото време с изключение на външнополитическите спорове и ковид, френският президент среща мощна вътрешна съпротива, митинги в страната, а явно и вътрешна опозиция в партията, основана през 2017г. при президентските избори тогава, написа БГНЕС.
Пиер Персон разгласи пред в., че подава оставка, само че остава член на LREM, с цел да „ даде нов дух на партията “.
Той съобщи, че желае да провокира " токов удар ", защото " козметичните промени няма да бъдат задоволителни ", защото партията към момента държи на метода си на мислене, датиращ от президентската акция през 2017 година
Оставката на 31-годишния Персон, някогашен водач на младежкото крило на LREM, пристигнал от Социалистическата партия, идва откакто партията претърпя поредност от изборни обрати.
Съобщава се също по този начин, че той има напрегнати връзки с различен от водачите в партията на Макрон - Станислас Герини.
 Популярността на френския президент Еманюел Макрон спада Популярността на френския президент Еманюел Макрон спада
Популярността на френския президент Еманюел Maкрон е спаднала внезапно през юли, с 54% утвърждение – 10 пункта по-малко, в сравнение с пре...
Местните избори по-рано тази година бяха злополука за LREM, защото партията не съумя да поеме контрола над нито едно огромно кметство.
Още неприятни вести пристигнаха в границите на шест спомагателни избори за свободни места в Народното събрание през уикенда, където нито един претендент на LREM не стигна до втория тур.
Персон сподели в изявлението, че LREM " би трябвало да има своя лична причина да съществува ", а не просто " да копира и сложи посланието на държавното управление ".
Близо 20 депутати по-рано тази година напуснаха LREM и отидоха в други обединения, като по този начин лишиха болшинството на Макрон в долната камара на Народното събрание на Франция. Въпреки това не го обезкървиха, тъй като френският президент към момента може да прокарва закони.
Много анализатори чакат изборите през 2022 година да бъдат конкуренция сред Макрон и крайнодясната лидерка.
 Петте провокации пред Еманюел Макрон Петте провокации пред Еманюел Макрон
Еманюел Макрон, новият френски президент, който официално пое властта през вчерашния ден, 14 май, е изправен пред сериозен лист със задания. 39-годи...
Самият Еманюел Макрон през последните месеци осезателно  промени тона си - с десни послания, говорейки твърдо, изключително във връзка с сигурността и против ислямския екстремизъм. В същото време през юли той преструктурира кабинета си с представители на десницата - назначени като премимер и министър на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР