Критична е обстановката в Свищовско след проливните дъждове. Това каза

...
Критична е обстановката в Свищовско след проливните дъждове. Това каза
Коментари Харесай

Воден ад в Свищовско, мислят за евакуация

Критична е ситуацията в Свищовско след проливните дъждове. Това сподели кметът на Община Свищов Генчо Генчев, представен от " Фокус ". По думите му най-тежко е ситуацията в село Овча могила.

Според него там и дерето прелива. Залети са и дребният и огромният мост в селото. На място са екипи на Пожарната, както и зам.-кметът. Генчев заяви, че в случай че се наложи, популацията от ниските елементи на селото ще бъде евакуирано. В момента се събира информация от кметовете на обитаемоте места. С нарушено електрозахранване са селата Червена вода, Деляновции Горна Студена.
Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
В село Ореш тази заран се е образувало свлачище. На място е изпратен екип, който да диги брега с каменна секта, с цел да се спре свличането. Залят е и пътят в село Вардим. В Свищов има наводнения в централната част на града, както и в региона на жп гарата. По думите на Генчев сега се работи по отводняване на шахтите. Наводнени са мази и гаражи. „ Имаме надигнати улици и асфалт, само че към този миг не можем да дадем точна информация, защото улиците са залети напълно от вода. След като свърши сериозното състояние, ще се извърши оглед на вредите “, уточни Генчо Генчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР