Критичен ден за ситуацията в Близкия Изток. Днес се очакват

...
Критичен ден за ситуацията в Близкия Изток. Днес се очакват
Коментари Харесай

Ден на гнева в Близкия Изток

Критичен ден за обстановката в Близкия Изток. Днес се чакат всеобщи митинги в Ерусалим и Ивицата Газа. Хиляди палестинци ще се насочат към пограничните региони с Израел.

Започва Денят на гнева. Очаква се след петъчната молитва хората да тръгнат по улиците на Източен Ерусалим, по Западния бряг, както и на Ивицата Газа и да излязат на най-масовите митинги след оповестяването на решението на американския президент Доналд Тръмп да реалокира столицата на Израел в Йерусалим.
Хадер Хабиб, водач на " Ислямски Джихад ": " Палестинците имат право да употребяват всички средства, с цел да изразят гнева си и да се съпротивляват. Палестинската опозиция ще си отмъсти за това закононарушение, осъществено от американската администрация и Ционисткия зложелател. "
И до момента в който тази заран слънцето умерено изгряваше над Светия град, военните започнаха да изпълват основните места в Ерусалим. Тежко въоръжени униформени и армейска техника се приготвят да посрещнат протестиращите, които се чака още веднъж да замерят с камъни силите за сигурност.

Лидерът на групировката " Хамас " прикани за въстание против израелците. Насилие имаше и тази нощ. В отговор на изстреляните през вчерашния ден няколко ракети от Ивицата Газа по израелски територии, Израел удари две позиции на придвижването " Хамас ".
 Проф. Владимир Чуков: Наистина обстановката в Близкия Изток е взривоопасна Проф. Владимир Чуков: Наистина обстановката в Близкия Изток е взривоопасна
Критичен ден за обстановката в Близкия Изток. Днес се чакат всеобщи митинги в Йерусалим и Ивицата Газа. Хиляди палестинци ще се насочат към пограничн...
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР