Критериите за глупост и слугинаж са различни. Има обаче действия,

...
Критериите за глупост и слугинаж са различни. Има обаче действия,
Коментари Харесай

След акция ”Фурми”: Триумфът по изгрев може да е поражение на залез

Критериите за нелепост и слугинаж са разнообразни. Има обаче дейности, които чупят глупомера и унижават цялата нация и за тях критериите се сплотяват. Фурмите са доста потребни, - споделил карантинирания стопански министър Емил Караниколов на сътрудник от „ Биволъ “ във връзка докарания от него аероплан от ОАЕ, цялостен с фурми, ръкавици, калцуни и маски.
Съотношение 1:5 в интерес на фурмите. Плодовете на финиковата палма са вкусни и съдържат въглехидрати, захар, желязо, калий и фосфор. Но в продължение на няколко дни ни проглушихте ушите, каква величествена договорка сте създали! Фирми на Делян Пеевски и братя Ангелови заделили част от продукцията си – пилешко месо и млечни артикули, - и я дали на държавното управление, очевидно през Министерство на стопанската система. Оттам потегли пиара, че вършим неповторим бартер с Абу Даби: храни против здравно съоръжение и лекарства. Хуманитарните задачи на Организация на обединените нации за Уганда и Судан ряпа да ядат. И какво излезе най-после? Напънала се планината и родила мишка…

На каквито хора заложиш – такива резултати получаваш. Заради тоновете фурми, потребните материали изгубиха значение. Голям звук – мижаво наличие.

Не изостава и вътрешният министър Младен Маринов. Той пък пресметнал, че България е на първите места по независимост на словото. Сравнил ни с Дания, където били забранили информации за ковид. Жалък човек е този пишман министър. В мрежата му се подиграха, че евентуално трите единици от 111-тото ни място в класацията по независимост на словото, той пресмята като три първи места. Толкова е неуместно, че евентуално е вярно… Същият човек през 2018 година – таман беше турен за министър – съобщи, че свободата на словото пречела на Министерство на вътрешните работи да се бори с порнографията. А пък ние си мислехме, че неговата и на други босове във ведомството несръчност е причина. А то била свободата на словото. Ами забранете я най-сетне тази независимост, както горещо предложи сподвижника на Пеевски в Движение за права и свободи Йордан Цонев.

За сведение и на двамата Дания е на 5-то място в международната ранглиста. И по този начин е от години. Пак от години ние сме на дъното на Европа и на опашката в света.

Колкото и да обикаля министър председателят с джипката, с цел да повдига духа на народа, спасявайки го персонално от мигранти и вируси, с такива асистенти въодушевеният му полет ще свърши под кривата круша… Триумфът по изгрев може да се трансформира в проваляне на залез, - казвали античните атиняни. Но кой ги слуша.

Дали пък някой не се е надявал с пилета и кашкавал да обезпечи връщането на Васил Божков? В Абу Даби очевидно не са схванали тънкия намек. Но пък пеевските медии се възторгваха до небесата. Милите, ще ядат фурми до Нова година най-малко.

Борис Петков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР