Критериите за допускане на руски и беларуски спортисти до участие

...
Критериите за допускане на руски и беларуски спортисти до участие
Коментари Харесай

В Русия възмутени от критериите за участие на техни и беларуски спортисти в Париж 2024

Критериите за допускане на съветски и беларуски спортисти до присъединяване в Олимпийските игри в Париж през 2024 година са унизителни. Това мнение изрази пред ТАСС ръководителят на Руската федерация по плуване, четирикратният олимпийски първенец Владимир Салников.

По-рано двукратният олимпийски първенец Евгений Рилов разгласи нежеланието си да отиде на Игрите в Париж съгласно изискванията на Международния олимпийски комитет (МОК).

" Това е естествено, тъй като изискванията, които се оферират на хора, които са били на най-високо равнище на олимпийските игри, са неприемливи по наличие. Смятам ги за оскърбление. Ако желаят да ни видят, би трябвало да отидем без никакви ограничавания и дискриминация. Ако неутралният статут в света се смята за избрана нужда, тогава ние ще призовем всички да вземат участие с безпристрастен статут “, сподели Салников.

" В сегашните условия не считам отхвърли от Олимпиадата за крачка обратно, би трябвало да изпитваме възприятие за самоуважение, тъй че изказванията му не ме изненадаха “, акцентира Салников.

На 8 декември МОК разгласи, че ще допусне съветски и беларуски спортисти до Олимпиадата през 2024 година само в безпристрастен статут. Ще им бъде неразрешено да показват каквато и да е връзка със своите страни и ще би трябвало да се дистанцират от националните спортни организации.

" Ако искаш да видиш някого, отваряш вратата, а когато има ограничавания като през иглени уши, това значи, че няма такова предпочитание. Но да се опитваш да се наложиш и да те принудят да пълзиш на колене не е спорт ", означи той.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР