Критериите за членството ни в Шенген са изпълнени отдавна, но

...
Критериите за членството ни в Шенген са изпълнени отдавна, но
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ние сме сигурна граница на Европейския съюз

„ Критериите за участието ни в Шенген са изпълнени от дълго време, само че е значимо да останем дейни. Не бива да подхождаме с непотребен оптимизъм, би трябвало да продължим да приказваме с обстоятелства и резултати и да бъдем част от световния проблем с миграцията. “ Това  вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в ефира на Българска национална телевизия.

„ Важно е България да продължи диалозите и с Нидерландия, и с Австрия, с цел да ги убедим, че ние сме сигурна граница на Европейския съюз. Първата позитивна стъпка е предлагането на Европейска комисия да бъде комплициран завършек на Механизма за съдействие, само че ще продължим да бъдем част от годишния отчет на Европейска комисия. Тук желая да отбележа, че 65% от рекомендациите на Европейска комисия, направени предходната година към България, са изпълнени ”, добави Габриел.

Според нея няма закъснение на правосъдната промяна, каквото изказване направи неотдавна някогашният длъжностен министър на правораздаването Крум Зарков.

„ Нямам такова чувство. Виждаме един правосъден министър, който има доста целенасочени дейности да се случи правосъдната промяна. Важно е малко по малко да се случи правосъдната промяна, а това значи доста работа “, разясни тя.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР