Кристофър Толкин, най-малкият син на създателя на Властелинът на пръстените

...
Кристофър Толкин, най-малкият син на създателя на Властелинът на пръстените
Коментари Харесай

Почина Кристофър, синът на Дж. Р. Р. Толкин

Кристофър Толкин, най-малкият наследник на основателя на " Властелинът на пръстените " и " Билбо Бегинс ", умря на 95 години, заяви фондацията Tolkien Society.

Светът дължи в голяма степен на него публикуването на забележителна част от творчеството на фамозния създател на фентъзи. Кристофър, третият наследник в фамилията, израства с разказите на татко си за занимания Билбо и по-късно рисува доста от картите на света на Средната земя за първите издания на " Властелинът на пръстените " през 1954 и 1955 година.

След гибелта на Дж. Р. Р. Толкин през 1973 година той живее със брачната половинка си във Франция, където пробва да подреди величествен списък от непубликувани мемоари на татко си. Благодарение на него излизат " Силмарилиън ", " Незавършени приказки " " Берен и Лутиен " и други, обогатили историите за Средната земя до един повсеместен магичен свят.

Кристофър Толкин буйно пазеше паметта и креативното завещание на татко си, като подлагаше на критика остро комерсиализирането на труда му, в това число филмовата трилогия на Питър Джаксън.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР