Кристо отложи за догодина проекта си да опакова Триумфалната арка.

...
Кристо отложи за догодина проекта си да опакова Триумфалната арка.
Коментари Харесай

Кристо ще опакова Триумфалната арка догодина

Кристо отсрочи за следващата година плана си да опакова Триумфалната арка. Вместо за април 2020 година, както бе планувано, роденият в България художник от Съединени американски щати Христо Явашев ще реализира желанията си сред 18 септември и 3 октомври 2021 година, оповестиха от " Центъра Помпиду " и Центъра за национални паметници във Франция, оповестяват ДПА и Българска телеграфна агенция, базирайки се на уредниците.

84-годишният актьор показа за организацията, че продължава да работи " нонстоп " по плана и се надява да го приключи до септември тази година, " в случай че всичко върви добре ".

Скици, показани предходната година, разкриха проекта на художника да опакова Триумфалната арка с 25 000 квадратни метра годно за преработване платно в сребристосин цвят и 7000 метра алено въже. Кристо показа, че самичък ще финансира инсталацията от продажбата на подготвителни скици и макети, както и на истински литографии по други тематики.

Кристо и брачната половинка му Жан-Клод, след чиято кончина през 2009 година художникът продължи да работи самичък, се прочуха с пакетирането на естествени обекти и публични здания. Сред тях са 2,4-километров сектор от австралийското крайбрежие в края на 60-те години на предишния век, мостът Пон Ньоф в Париж през 1985 година и постройката на Райхстага в Берлин през 1995 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР