Кристиян Николов, който е обвинен за умишлено причиняване на смъртта

...
Кристиян Николов, който е обвинен за умишлено причиняване на смъртта
Коментари Харесай

Николов е шофирал с 3 вида дрога преди катастрофата с М. Цветков

Кристиян Николов, който е упрекнат за съзнателно причиняване на гибелта на журналиста Милен Цветков, е бил под въздействието на три типа опиати в деня на тежката злополука преди година. Това откри правосъдна експертиза, която беше призната през днешния ден по делото против Николов, съобщи БНР.

Заключението на специалистите тотално оборва тезата на отбраната, че подсъдимият не е употребявал опиати и че е допустимо те да са попаднали в кръвта му инцидентно. Адвокатът на фамилията на Милен Цветков Менко Менков разяснява: " Беше разрушена на пух и прахуляк защитната теза, че е било допустимо тези наркотични субстанции да са признати посредством инцидентна приложимост на " Егермайстер ", в който някой, без да знае подсъдимият, може да е поставил наркотично вещество или посредством паста, специфична, успокоителна за зъби, или посредством чай, какъвто той бил употребявал, каквато беше тезата в досъдебното произвеждане в обясненията, които е дал, и показанията на брат му, на сестра му, както и на един от другите очевидци, които са участвали на празненството преди злополуката ".

В предходните съвещания по делото против Кристиян Николов показания дадоха очевидци, които си спомнят, че подсъдимият не е оказал първа помощ на Милен Цветков. Обратното твърдеше приятелката на Николов Симона Цанкова, която съобщи пред съда, че Кристиян е правил изкуствено дишане на жертвата. Георги Иванов, който е син на някогашния народен представител от ГЕРБ Лъчезар Иванов, пък твърди, че подсъдимият е задрямал зад кормилото директно преди случая.

23-годишният Кристиян Николов е упрекнат в съзнателно причиняване смъртта на Милен Цветков. Той е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като се е движил със скорост над позволената и не спрял при доближаване на кръстовището при червен светофар. Случаят е изключително тежък, защото деецът е управлявал автомобила след приложимост на разнообразни типове наркотични субстанции – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам,   твърди обвиняването. НК планува от 15 до 20 години или пожизнен затвор за това закононарушение. Предварителното умозаключение на аутопсията сочи, че в резултат на удара на Цветков са били породени голям брой несъвместими с живота контузии - строшаване на ребра, контузия на черния дроб, както и сърдечна тампонада, сочи прокуратурата.

и по знамение шестима пешеходци се разминават със гибелта. Младият мъж е арестуван под стража от 20 април м.г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР