Кристиян Голомеев ще представя отбора на Рим в битка с

...
Кристиян Голомеев ще представя отбора на Рим в битка с
Коментари Харесай

Голомеев в италиански тим спещу световните асове

Кристиян Голомеев ще показва тима на Рим в борба с със селекциите на водещите фигури в революционния и най-комерсиален плувен шампионат в историята - Международната плувна лига. Стартът на плана, размътил водата на интернационалната федерация (ФИНА), която се опита да го спре, е на 5 октомври в американския град Индианаполис. Във веригата ще вземат участие 8 отбора, събиращи точки в генерално класиране на правилото на шампионатите в спортните игри.Състезаващият се за Гърция международен вицешампион на 50 м св. жанр Кристиян Голомеев е в тима от Рим – Акуа Центурионс, чийто капитан и италианската звезда Федерика Пелегрини. Съотборник му е неостаряващият маджарски деец Ласло Чех. Четири от тимовете са от Европа – в Будапеща, Рим, Лондон и Москва. Останалите от Съединени американски щати, а суперзвездата Каелъб Дресъл, който в началото не беше деклариран за веригата, ще плува за Калифорнийските Кондори. Първоначалният план беше за 12 тима и повече градове домакини и надлежно дати. Веригата ще е от 6 кръга и един спомагателен шампионски шампионат в Лас Вегас. Всяко съревнование ще е от два дни с по три полудни и ще се натрупат точки. “Тази година трябваше да изберем места в Съединени американски щати, които биха могли да поддържат нашите индустриални условия, в това число избран потенциал на аудиторията и да разполагаме със закрит басейн, разяснява избора на градовете домакини Дмитро Качуровски – шеф за разработка на програмата Международна плувна лига а избора на домакините. - След първия ни сезон имаме намерение всеки тим да играе хазаин на своите надпревари в родните градове. “

Регламентът Отборите ще имат право на двама участника в дисциплинираност. Всеки тим ще разполага със свои два коридора. Състезателните дисциплини са закрепени – в свободния жанр от 50 до 400 м, в останалите стилове от 50 до 200, съчетаното е 200 и 400 м. Щафетите са пет – 4 по 100 м смесена и права при мъжете и дамите и 4 по 100 м св. жанр микс.

Ако се стигне до еднакъв брой точки, ще има още една 4 по 50 м смесена микс. Най-любопитната борба ще е тази на директното елиминиране на 50 м св. жанр. Стартират осмина, не престават четирима, след това двама. Между всеки кръг ще ма 3 минути отмора, а състезателите нямат право да разплуват сред обособените сесии.

Програмата Индианаполис (САЩ) - 5-6 октомври
Неапол (Италия) - 12-13 октомври
Луисвил (Тексас, САЩ) - 19-20 октомври
Будапеща (Унгария) – 26-27 октомври
Колидж Парк (Мериленд, САЩ) - 16-17 ноември
Лондон (Англия) – 23-24 ноември
Лас Вегас (САЩ) - 20-21 декември

Василен Димитров , bgswim.com

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР