Кристиян Голомеев ще представя отбора на Рим в битка с

Кристиян Голомеев ще представя отбора на Рим в битка с ...

Голомеев в италиански тим спещу световните асове.

Кристиян Голомеев ще представя отбора на Рим в битка с със селекциите на водещите фигури в революционния и най-комерсиален плувен турнир в историята  - Международната плувна лига. Стартът на проекта, размътил водата на международната федерация (ФИНА), която се опита да го спре, е на 5 октомври в американския град Индианаполис. Във веригата ще участват 8 тима, събиращи точки в генерално класиране на принципа на турнирите в спортните игри.Състезаващият се  за Гърция световен вицешампион на 50 м св. стил Кристиян Голомеев е в отбора от Рим – Акуа Центурионс, чийто капитан и италианската звезда Федерика Пелегрини. Съотборник му е неостаряващият унгарски ветеран Ласло Чех. Четири от отборите са от Европа – в Будапеща, Рим, Лондон и Москва.  Останалите от САЩ, а суперзвездата Каелъб Дресъл, който първоначално не беше заявен за веригата, ще плува за Калифорнийските Кондори.    Първоначалният замисъл беше за 12 отбора и повече градове домакини и съответно дати. Веригата ще е от 6 кръга и един допълнителен шампионски турнир в Лас Вегас. Всяко състезание ще е от два дни с по три полудни и ще се трупат точки.“Тази година трябваше да изберем места в САЩ, които биха могли да подкрепят нашите производствени изисквания, включително определен капацитет на аудиторията и да разполагаме със закрит басейн, коментира избора на градовете домакини Дмитро Качуровски – директор за разработка на програмата Международна плувна лига а избора на домакините. - След първия ни сезон възнамеряваме всеки отбор да играе домакин на своите състезания в родните градове.“

Регламентът Отборите ще имат право на двама участника в дисциплина. Всеки отбор ще разполага със свои два коридора. Състезателните дисциплини са фиксирани – в свободния стил от 50 до 400 м, в останалите стилове от 50 до 200, съчетаното е 200 и 400 м. Щафетите са пет – 4 по 100 м смесена и права при мъжете и жените и 4 по 100 м св. стил микс.

Ако се стигне до равен брой точки, ще има още една 4 по 50 м смесена микс. Най-любопитната битка ще е тази на прякото елиминиране на 50 м св. стил. Стартират осмина, продължават четирима, после двама. Между всеки кръг ще ма 3 минути почивка, а състезателите нямат право да разплуват между отделните сесии.

Програмата Индианаполис (САЩ) - 5-6 октомври
Неапол (Италия) - 12-13 октомври
Луисвил (Тексас, САЩ) - 19-20 октомври
Будапеща (Унгария) –  26-27 октомври
Колидж Парк (Мериленд, САЩ) - 16-17 ноември
Лондон (Англия) – 23-24 ноември
Лас Вегас (САЩ) - 20-21 декември

Василен Димитров, bgswim.com

Снимки: ©Getty Images

Източник: sportal.bg