Кристиян Бойков, сочен за извършител на хакерската атака срещу НАП,

...
Кристиян Бойков, сочен за извършител на хакерската атака срещу НАП,
Коментари Харесай

Обрат в аферата НАП: Пловдивският хакер става свидетел на обвинението?

 Кристиян Бойков, апетитен за причинител на хакерската офанзива против Национална агенция за приходите, може да стане свидетел на обвиняването. Новината заяви особено за Нова шефът на антимафиотите основен комисар Ивайло Спиродонов. Към момента 20-годишният Бойков е обвинен по делото за източването и разпространяването на лични данни на над 5 милиона българи и компании. 

" Това е едно 20-годишно момче. Вероятно желае да бъде прочут, може би е бил измамен от работодателите си. Много са нещата, които биха могли да допринесат за това негово решение. Но аз мисля, че в избран стадий от досъдебното произвеждане той може и да придобие друго качество. Например - на очевидец ", съобщи Спиридонов.

Той бе безапелационен, че съгласно службите има задоволително данни за това кой е гарант на закононарушението. " Дали това ще бъде потвърдено, е различен въпрос. Но все още има задоволително данни за това от кое място идва въпросната поръчка ", разяснява още основният комисар. И загатна, че може да има още арести и обвинявания по аферата " Национална агенция за приходите ".

По проблема обвинявания бяха повдигнати и на други двама шефове в компанията, в която работи Бойков. Търговският шеф на " ТАД Груп " Георги Янков и притежателят Иван Тодоров ще дават отговор пред Темида за това, че съзнателно са склонили Бойков към осъществяване на закононарушението. И тримата забъркани са на независимост. Бойков излезе от ареста против гаранция от 20 000 лв., а Тодоров - против 100 000.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР