Кристиян Бойков не е замесен в теча на информация от

...
Кристиян Бойков не е замесен в теча на информация от
Коментари Харесай

Работодателят на хакера: Кристиян е перфектната жертва

Кристиян Бойков не е забъркан в теча на информация от Национална агенция за приходите. Категорично съм на мнение, че той е наклеветен и е съвършената жертва. Това съобщи в ефира на bTV Георги Янков, мениджърът на компанията по киберсигурност, в която работи обвиненият в офанзива против Националната организация по приходите.

Той изясни, че Кристиян е извънреден експерт, на който може да разчита. По думите му момчето е добре познато на ГДБОП, защото са работили дружно и са били на конференции по куберсигурност.

Янков акцентира, че по време на задържането си Кристиян е бил сюрпризиран, а самата интервенция е траяла към 5-6 часа. Според него е доста необичайно, че за по-малко от 24 часа след разпространяването на информацията за теча на данни, са събрани нужните доказателства и се е направил ареста.

Работодателят е безапелационен, че компанията остава твърдо зад тила на Кристиян.

Адвокат Любен Казанлиев също разяснява офанзива против Национална агенция за приходите, като съобщи, че е било неуместно да има обвиняване от 4 реда и то да бъде повдигнато за по-малко от 24 часа след определяне на офанзивата.

Той разясни, че по време на задържането на Кристиян не е имало нищо неправилно, само че по-късно обстановката се е развила по безусловно циничен метод.

Казанлиев също споделя мнението на работодателя, че е открит най-удобният причинител на офанзивата. Той обясни още, че никой компютърен експерт не написа на кирилица и не работи с Windows. Кристиян работил единствено с Linux.

Той посочи още, че на никое място не казвало, че машината, от която е осъществена офанзивата се споделя Крис.

Адвокатът е на мнение, че би трябвало да се отстранен обвиняванията на Кристиян.

Другият бранител на обвинения, юрист Георги Стефанов, уточни, че Кристиян му е споделил, че са го натопили.

Той също е на мнение, че самото обвиняване обективно е негодно.

Стефанов изясни още, че цяла нощ са се опитвали да накарат Кристиян да си признае, че е причинител на закононарушението, като са му споделили, че в случай че не го направи за него ще има съществени последици.

Момчето отговаряло, че няма по какъв начин да признае нещо, което не е направил. По думите на бранителя разпитите даже били без наличието на юрист.

Адвокат Стефанов добави още, че на Кристиян му е обещавано, че в случай че си признае ще бъде неотложно освободен.
Припомняме, че през вчерашния ден Софийската градска прокуратура повдигна обвиняване на 20-годищният хакер.

Преди това стана ясно, че мъжът е пробил и уеб страницата на МОН преди 2 години.

Комисар Явор Колев съобщи, че е арестуван бял хакер за теча на данни в Национална агенция за приходите.

Според някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи проф.Николай Радулов вътрешен човек е подпомагал офанзива в Национална агенция за приходите.

В Министерски съвет министър председателят Бойко Борисов пък акцентира, че имаме неповторими вълшебници в IT сферата и съобщи, че желае хакерите да работят за страна. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР