Кристина Тужарова е едно от лицата зад чудната инициатива Next

...
Кристина Тужарова е едно от лицата зад чудната инициатива Next
Коментари Харесай

Кристина Тужарова: Всичко си е на мястото

Кристина Тужарова е едно от лицата зад чудната самодейност " Next Door Fair ", която има за цел да насърчи връзката сред консуматори и локални производители. Привлякоха ни вниманието с няколко чудни плана, като Работилница за градско градинарство, както и със страхотните лакомства, които постоянно съпътстват симпатични градски събития. Сега тя и нейните две съучастнички - Яна и Дори - пробват да обединят хората по съседски и да им оказват помощ да живеят по-добре дружно... Новото начинание се назовава " Работилница за съседи " и за него и всякакви други неща си приказваме с Крис, както я назовават приятелите.

Как създадохте Nextdoor Fair и каква е неговата задача?

Next Door Fair се появи във вътрешния двор сред " Стефан Караджа ", " Раковски " и " Гурко " в резултат на доста общи квартални инициативи, а и като разултат от насъбран опит и предпочитание за смяна и влияние върху заобикалящата ни среда. Най-общо казано, задачата ни е да подкрепяме локалните производители и общности със събития и работилници, в които използваме локално създадени артикули и представяме производители. Скоро ще стартираме и уебсайт за продажби на локално създадени артикули.

Разкажи ни и за другите девойки, които работят с теб?

Дори е графичен дизайнер, един от най положителните, които познавам, а аз познавам доста... Изключително прецизна е в детайлите, без значение дали става дума за продуктов дизайн, лого, събитие или персонални взаимоотношения.

Яна е доста деятелен човек, като се захване с нещо, го прави с цялото си сърце. Природно талантлив готвач - доста е добра, постоянно прибавя нещо свое към всяка рецепта. Обича да върви на всевъзможни курсове от такива за Гугъл ads до плетене, готвене и какво ли още не.

По какъв план работите сега?

“Наръчник за съседи ” и “Работилница за съседи ”. Това е един план, който има за цел да помогне на хората да основават, поддържат обществени пространства и провеждат събития, да построяват по-силни квартални общности. Разбира се, главната ни и по-далечна цел си отава нашият уебсайт за локално създадени артикули.

Какво не знаем за нашите съседи?

Че може да има какво да си кажем, в случай че се осмелим да ги заговорим.

Какви хора идват на курсовете и ще има ли нови издания?

На работилниците идват хора, които желаят да отглеждат сами храната си или най-малко да опитат да посадят и отгледат някаква фалшификация или зарзават. Хора, на които им пука с какви артикули се хранят и какъв е произходът им.

Какво е да си обичаш работата?

Да работиш от време на време до 2-3 през нощта. Да правиш неща, за които ти е дори леко неловко, че са ти толкоз обичани, до момента в който има хора, които не харесват работата си.

В какво намираш най-вече смисъл?

Има дни, в които намирам смисъл във всичко, което се случва и други, в които си споделям, че всичко това е изцяло безмислено.

Кое те въодушевява?

Когато видя нещо на пръв взор изцяло безредно, а след това схвана, че всичко си е на мястото и сложено с безспорна точност. Най-голямото ти достижение е…

Все още следва.

Но ти остава още да…

Продължавам да пробвам.

Къде е у дома? Колко постоянно се прибираш там?

През цялото време съм у дома... “The journey itself is my home. ”

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР