Кристина Патрашкова е родена на този ден през 1962 г.Дъщеря

...
Кристина Патрашкова е родена на този ден през 1962 г.Дъщеря
Коментари Харесай

Рожден ден празнува Кристина Патрашкова

Кристина Патрашкова е родена на този ден през 1962 година

Дъщеря е на известния и към този момент починал проф. Патрашков, персонален здравен съветник на Тодор Живков.

Започва работа в редакцията на вестник „ Отечествен фронт “, а по-късно и в „ Работническо дело “.

След тръгването на първия частен всекидневник „ 24 часа “ се мести в него, поканена от началника си от културния отдел на „ Отечествен фронт “ Петьо Блъсков, който стои отпред на новата пресгрупа. След продажбата на вестника на немската формация ВАЦ тя и група публицисти, главно от пресгрупа " 168 часа " основават вестник " Сега ". Впоследствие работи за " Монитор " и още веднъж за " 24 часа ", а след това за малко е зам.-главен редактор на вестник „ Уикенд “. В края на 2009 година е основен редактор на новия вестник „ Галерия “, който прави неповторими разкрития за малко време - записите " Ало, Ваньо ", които провокираха абсурда към Мишо Бирата, разкритията за жилищата на Цветан Цветанов. През февруари 2011 година пред редакцията на " Галерия " избухва бомба, а терористите и до момента не са открити.

Освен във вестници Патрашкова е работила и в разнообразни малките екрани. За известно време води авторското предаване „ Истории с Патрашкова “ в ТВ2. Известна е с многочислените си мнения в различни реалити формати.

През септември 2012 година влиза във ВИП Брадър 4 като първия вестникар в шоуто.

Автор е на голям брой интервюта-изповеди с водещи български и международни интелектуалци и хора на културата. Авторка е на няколко книги.

Член е на журито на премията за разказ на годината „ Вик “ при последното иḆ издание през 2009 година

Носителка е на доста награди, измежду които „ Златното перо “ за принос в българската култура[4], както и премията на Вътрешна македонска революционна организация „ Достойнство и чест “ за най-достойна българка през 2010 година[5]. Патрашкова дълги години отразява кинофестивала в Кан, както и други събития в региона на културата по света. През 2011 година е определена за една от 100-те най-влиятелни дами в България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР