Кристин Маквий - родената във Великобритания вокалистка, текстописка и клавиристка

...
Кристин Маквий - родената във Великобритания вокалистка, текстописка и клавиристка
Коментари Харесай

Почина певица на "Флийтуд Мак"

Кристин Маквий - родената във Англия вокалистка, текстописка и клавиристка на групата " Флийтуд Мак ", чийто трогателен контраалт звучи в класики като You Make Loving Fun, Everywhere и Don`t Stop, умря на 79-годишна възраст, предадоха международните информационни организации. 

Причината за гибелта й и повече детайлности не се разкриват, само че в изказване на фамилията се споделя, че тя е " умряла спокойно в болница сутринта на 30 ноември след малко боледуване, заобиколена от околните си ". Родена Кристин Пърфект в Северозападна Англия, бъдещата пеивица в продължение на пет години учи статуя, но през 1970 година става част от групата " Флийтуд Мак " и се омъжва за басиста Джон Маквий (от неговата фамилия идва втората половина на името, а другата е от съоснователя Мик Флийтуд). Впоследствие бандата се мести в Калифорния и към нея се причисляват двама нови членове - Стиви Никс и Линдзи Бъкингам. 

Британско-американската група " Флийтуд Мак ", учредена в Лондон през 1967 година, е една от най-известните в рока на 70-те и 80-те години. Сред шлагерите й са още Dreams, Go Your Own Way, Songbird и Little Lies. Албумът им Rumours, публикуван през 1977 година, e един от най-продаваните на всички времена с над 40 милиона копия. Осем членове на групата от разнообразни интервали бяха въведени в Залата на славата през 1998 година, измежду които и Кристин Маквий. 

" Няма думи, с които да опишем тъгата си от кончината на Кристин Маквий. Тя беше в действителност единствена по рода си, специфична и безгранично надарена. Кристин беше най-хубавият музикант, който някой може да има в групата си, и най-хубавият другар, който някой може да има в живота си. Имахме огромен шанс да живеем с нея. Поотделно и дружно ние надълбоко ценим Кристин и сме признателни за невероятните мемоари, които имаме. Тя ще ни липсва доста ", се споделя в изявление на групата, оповестено в Туитър.

През 2017 година Маквий разкрива пред Би Би Си, че се е отдръпнала от публичност и е развила агорафобия, откакто е напуснала " Флийтуд Мак ". По това време певицата живее в Кент, Англия. Маквий напуща групата през 1998 година, преди още веднъж да се причисли към нея 14 години по-късно за турне.

Смъртта на Кристин Маквий идва две години след като съоснователят на " Флийтуд Мак " Питър Грийн умря на 73-годишна възраст.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР