Кристин Лагард получи одобрението на Европейския парламент за поста председател

...
Кристин Лагард получи одобрението на Европейския парламент за поста председател
Коментари Харесай

Европарламентът подкрепи Кристин Лагард за директор на ЕЦБ

Кристин Лагард получи утвърждението на Европейския парламент за поста ръководител на Европейската централна банка. Това се случи на скрито гласоподаване.

„ За “ гласоподаваха 394 евродепутати, „ срещу “ бяха 206, 49 гласоподаваха с „ въздържал се “. По-рано през днешния ден евродепутатите разискаха дали претендентът дава отговор на условията за заемане на длъжността.

Christine Lagarde could become the first woman to head the European Central Bank after receiving the backing of the European Parliament. Find out more https://t.co/YCrB6Uu6mD pic.twitter.com/mqXlA5VdCA
— European Parliament (@Europarl_EN) September 17, 2019
Кандидатурата на Лагард ще бъде сложена в дневния ред на съвещанието на Европейския съвет през октомври.

Председателите на ЕЦБ се назначават за еднократен мандат от осем години по решение на държавните и държавните глави в Европейски Съюз, само че преди този момент Парламентът би трябвало да изрази мнението си. Мнението на депутатите не е обвързващо за Европейския съвет, само че има тежест за легитимността на претендента, защото идва от демократично определения орган на Европейски Съюз.
Брекзит и пакетът " Мобилност ": Основни тематики на първата среща в Брюксел Започва и спор към кандидатурата на Кристин Лагард за ръководител на ЕЦБ
Ако госпожа Лагард получи поста, тя ще бъде първата жена отпред на ЕЦБ.

Депутатите в Екологичен потенциал са заявявали, че желаят да видят повече дами на висши позиции в областта на стопанската система и паричната политика.
Кристин Лагард: Хаотичен брекзит ще има последици освен за Англия "Най-голямата спънка " са бъдещите връзки с Европейски Съюз, сподели шефът на МВФ
Кристин Лагард до неотдавна оглавяваше Международния валутен фонд, отпред на който най-вероятно ще застане друга жена – българката Кристалина Георгиева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР