Кристин Лагард подаде оставка като директор на Международния валутен фонд

...
Кристин Лагард подаде оставка като директор на Международния валутен фонд
Коментари Харесай

Кристин Лагард подаде оставка като директор на МВФ

Кристин Лагард подаде оставка като шеф на Международния валутен фонд (МВФ). Решението ще влезе в действие на 12 септември. Това се споделя в изказване на Лагард, публикувано от финансовата институция.

 © БГНЕС
" Срещнах се с Изпълнителния съвет и подадох молба за оставка, която ще влезе в действие на 12 септември. Отказът от моите задължения, за което беше оповестено по-рано, ще остане в действие до този миг ", се показва в изказването. Лагард е взела решението за оставката си " в полза на фонда, тъй като това ще форсира процеса на избор " на неин правоприемник.

" Изпълнителният съвет в този момент ще предприеме нужните стъпки за предвижване на процеса по избирането на нов шеф. Дейвид Липтън ще остане наш изпълняващ длъжността шеф ", означи тя.

На срещата на върха на Европейски Съюз на 2 юли кандидатурата на Лагард беше издигната за президент на Европейската централна банка. В тази връзка Лагард още същия ден разгласи, че краткотрайно приключва своята работа като шеф.

По-рано Ройтерс заяви, че тя не е подала незабавно оставка, тъй като не е била уверена, че нейната кандидатура ще бъде утвърдена от Европейския парламент.
 Как европейските водачи се схванаха за постовете в Европейски Съюз? Как европейските водачи се схванаха за постовете в Европейски Съюз?
За ръководител на Европейската комисия беше препоръчана германката Урсула фон дер Лайен, за ръководител на Европейския съвет - белгиеца Шарл Мишел. За...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР