Кристин Лагард и Ангела Меркел Германският канцлер Ангела Меркел и

...
Кристин Лагард и Ангела Меркел Германският канцлер Ангела Меркел и
Коментари Харесай

Меркел и Лагард предупредиха за рисковете на протекционизма


Кристин Лагард и Ангела Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел и ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард предизвестиха за рисковете от протекционизма, в очевиден намек към президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи ДПА.

Очаква се международната стопанска система да нарасне с 3,9 % тази година, само че протекционистките трендове може да ѝ навредят в по-дългосрочен проект, подчертаха те след среща в Берлин сред Меркел и ръководителите на редица световни стопански институции.

Меркел съобщи, че икономическият напредък не трябва да бъде подкопаван от държанието на избрани страни - явна препратка към наложените неотдавна от Съединените щати мита върху вноса на стомана и алуминий от Европейския съюз, Канада и Мексико.

Слънцето в този момент огрява международната стопанска система, само че " облаците се смрачават, изключително след предишния уикенд ", сподели Лагард, в намек за нервната среща на върха на Г-7 в Канада.

Тръмп отдръпна Съединени американски щати от общата декларация на Голямата седморка за търговията и насочи обиди по адрес на страната хазаин на форума. Американският президент не скри гнева си от рецензиите, отправени в края на срещата от канадския министър председател Джъстин Трюдо по адрес на наложените от него мита.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР