Кристиано Роналдо заяви, че Ювентус ще триумфира с Шампионската лига

...
Кристиано Роналдо заяви, че Ювентус ще триумфира с Шампионската лига
Коментари Харесай

Роналдо: Юве ще спечели Шампионската лига в следващите две години

Кристиано Роналдо съобщи, че Ювентус ще победи с Шампионската лига за първи път от 1996-та насам „ в идващите две години “.

„ Бианконерите “ имат седем изгубени финали в най-престижния европейски клубен шампионат – повече от всеки различен клуб в историята на конкуренцията, като най-скорошните провали са от 2015 и 2017, когато отборът бе надигран надлежно от испанските грандове Барселона и Реал Мадрид. Отборът завоюва за последно трофея през 1996 година, когато победи Аякс след осъществяване на дузпи в Рим.

Но 34-годишният футболист, който дойде в Италия предишното лято след три поредни триумфа в шампионата с Реал Мадрид, има вяра, че агонизиращото очакване ще завърши до 2021. „ Всяка година Ювентус, Реал Мадрид и Барселона са измежду любимците, само че единствено един печели в последна сметка трофея от Шампионска лига “, показа Роналдо за „ Marca “, откакто получи ново самопризнание – премията „ Легенда “ за сполучливата си кариера като професионален футболист.

„ Да вземем за образец Барселона – те вложиха доста пари за играчи в последните пет години, само че не завоюваха Шампионска лига. Не става по този начин. Юве се укрепи чудесно и е отбор, който ще се бори както постоянно за всички вероятни титли, само че всичко зависи от няколко фактора – жребият, групите, формата, травмите, шансът. Но както постоянно споделям, не може да бъдем вманиачени от Шампионската лига. Юве ще завоюва конкуренцията – в случай че не тази година, то тогава, да се надяваме, ще бъде през идната. В идващите две години, имайки поради метода, по който работим и планираме, ние го заслужаваме. Притежаваме всичко належащо, с цел да побеждаваме в конкуренцията “, приключи той.

Капитанът на Португалия означи 28 гола във всички шампионати предишния сезон, 21 от които в Серия А, където приключи зад Фабио Куалярела от Сампдория, Дуван Сапата от Аталанта и Кшищоф Пьонтек от Милан. Миналия сезон, Ювентус отпадна от Шампионската лига в четвъртфиналната фаза след проваляне вкъщи от Аякс с 1:2, като победният гол за амстердамци бе маркиран от новото попълнение на „ Старата госпожа “ Матейс Де Лихт. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР